Escoltar

Cicle de conferències: Oportunitats per a la Transferència

Un dels principals desafiaments als quals s’ha d’enfrontar el personal investigador i els grups de recerca de la Universitat és aconseguir que els seus resultats i tecnologies arribin a la societat. Per això, és necessari establir mecanismes de suport a la transferència de coneixement i tecnologia.

És per això que la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) organitza el cicle de conferències Oportunitats per a la Transferència,amb l’objectiu de mostrar al personal docent investigador, els grups de recerca i els laboratoris les oportunitats existents per acostar els resultats i coneixements extrets de la Universitat a la societat i a les empreses.

Se celebraran dues ponències; a la primera, «Metodologia d'avaluació de resultats de recerca», es parlarà sobre els processos de valorització i transferència de tecnologia, les característiques dels resultats tecnològics amb potencial de transferència; les metodologies per autoavaluar el potencial de transferència d’un resultat tecnològic; les diferents vies de transferència (prestació de serveis d’investigació, llicència i empresa derivada o spin-off). Seguidament, tindrà lloc la segona ponència, «Empreses universitàries, oportunitats per al futur», que tractarà de les condicions, l’estructura legal i els principals errors a tenir en compte per a la creació d’una empresa derivada.

Una vegada acabades les jornades, les persones interessades podran mantenir reunions individuals d’assessorament de 45 minuts amb el ponent, per exposar els projectes susceptibles d’esdevenir un projecte empresarial o per tractar la comercialització d’un producte.

Les conferències tindran lloc el dilluns 23 d’abril, a les 10 hores, a la Sala de Graus d’Economia de l’edifici Gaspar Melchor Jovellanos. Si estau interessats a assistir-hi, podeu consultar-ne tota la informació i inscriure-us-hi al següent enllaç. Les persones que vulguin tenir una reunió ho han d’especificar i han d’enviar un resum del seu projecte. 

Data de l'esdeveniment: 23/04/2018

Data de publicació: 12/04/2018