Agraïment als voluntaris dels projectes Predimed-Plus-UIB i de la Fundació La Marató TV3

La UIB reconeix la participació de tres-centes persones que participen en els dos projectes del grup de recerca en Nutrició comunitària i estrès oxidatiu de la UIB 

Dia: dilluns, 17 de desembre de 2018
Hora: 19 hores
Lloc: sala d'actes de Son Lledó, campus universitari, Palma 

Tindrà lloc un acte de reconeixement als tres-cents voluntaris que participen en el projecte de recerca Predimed-Plus-UIB i als dos-cents que participen en el projecte Fundació La Marató TV3. Hi intervindran el director general d’Innovació i Recerca, senyor Josep Lluís Pons; el catedràtic i investigador principal dels projectes, doctor Josep A. Tur, i el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet.

Predimed-Plus

El grup de recerca en Nutrició comunitària i estrès oxidatiu de la Universitat de les Illes Balears participa, juntament amb investigadors del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, del Servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari Son Espases, de l’Hospital de Manacor i de centres d’Atenció Primària de Mallorca, en el projecte de recerca Predimed-Plus. Aquesta iniciativa té com a objectiu comparar l’efecte de la dieta mediterrània tradicional amb el d’una intervenció intensiva basada en una dieta mediterrània baixa en calories, la promoció de l’activitat física i la teràpia conductual en la prevenció de malalties cardiovasculars associades a l’obesitat.

El projecte Predimed-Plus, en el qual participen vint-i-tres grups de recerca integrats en el Consorci de Recerca Biomèdica en Xarxa – Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN), farà un seguiment almenys durant sis anys de 6.000 pacients voluntaris de tot l’Estat que tenen entre 55 i 75 anys amb sobrepès, per estudiar, des d’una perspectiva multidisciplinària, noves solucions al sobrepès i l’obesitat, una epidèmia que ja afecta el seixanta per cent de la població adulta de l’Estat i que comporta un alt risc de patir malalties cardiovasculars i altres patologies relacionades.

En aquest marc, els investigadors de la UIB, de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, de l’Hospital Universitari Son Espases, de l’Hospital de Manacor i de centres d’Atenció Primària de Mallorca, dirigits pel doctor Josep Antoni Tur Marí, catedràtic de Fisiologia de la UIB, s’encarreguen de fer el seguiment durant sis anys (de 2015 a 2020) dels tres-cents pacients voluntaris de Mallorca que participaran en aquest assaig clínic.

Projecte Fundació La Marató TV3

El grup de recerca en Nutrició comunitària i estrès oxidatiu de la Universitat de les Illes Balears també participa, juntament amb investigadors de la Clínica Juaneda-Miramar, de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, de l’Hospital Universitari Son Espases, de l’Hospital de Manacor, de centres d’Atenció Primària de Mallorca i de la Universitat de Navarra, en un projecte de recerca finançat per la Fundació La Marató de TV3.

Aquesta iniciativa té com a objectiu obtenir la reversió de l’estat de fetge adipós no alcohòlic mitjançant la dieta mediterrània i l’activitat física. Es farà una intervenció activa en dos-cents pacients, que seran controlats dietèticament, mitjançant biomarcadors moleculars, la seva condició física i control ecografia i ressonància magnètica nuclear durant tres anys (de 2018 a 2020). La importància de la malaltia a investigar (l’estat de fetge adipós no alcohòlic) es troba en la seva manca de tractament efectiu via farmacològica que, en casos extrems, porta a la intervenció quirúrgica i al transplantament hepàtic.

Grup de recerca en Nutrició comunitària i estrès oxidatiu

El grup de recerca en Nutrició comunitària i estrès oxidatiu de la UIB està integrat al Consorci de Recerca Biomèdica en Xarxa – Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN), i a l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IDISBA). 

Data de l'esdeveniment: 17/12/2018

Data de publicació: Fri Dec 14 14:10:00 CET 2018