Acte de cloenda de la IV edició Promotors Tecnològics (Sèniors i Júniors) i la inauguració de la V edició del programa

La formació de professionals, gestors de la innovació tecnològica, una aposta per millorar la competitivitat i productivitat de les empreses i les institucions de les Illes

El proper dia 12 de novembre, a les 9.30 hores, tindrà lloc l’acte de cloenda de la IV edició Promotors Tecnològics de les Illes Balears (Sèniors i Júniors) i la inauguració de la V edició del programa a càrrec del senyor Pere Oliver, director general de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació de la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia del Govern de les Illes Balears, i la doctora Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears. Al mateix acte, el senyor Miguel Ángel Luque Olmedo, director general de l’Instituto Andaluz de Tecnología, impartirà la conferencia «La innovación es divertida». Tot seguit, el doctor Víctor Cerdà, delegat de la rectora per a la innovació, farà el lliurament de diplomes i tancarà l’acte.

El programa és finançat per la Conselleria d’Innovació, Interior i Justícia del Govern de les Illes Balears i el desenvolupa la Universitat de les Illes Balears a través de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB).

La cinquena edició del programa Promotors Tecnològics de les Illes Balears està dirigida a estudiants de darrer curs i titulats universitaris amb l’objectiu de formar professionals qualificats en la innovació tecnològica que puguin contribuir a millorar la competitivitat i productivitat de les empreses.

El curs té una durada de sis mesos, des del 4 d’octubre de 2010 al 31 de març de 2011, i s’estructura en dues fases: un període de formació teòrica d’un mes, en el qual els alumnes adquireixen coneixements sobre gestió de la innovació; i posteriorment un període de cinc mesos de pràctiques, en el qual els alumnes becaris seleccionats s’incorporen a diferents empreses de les Illes on tenen l’oportunitat de posar en pràctica els coneixements adquirits: realitzar un diagnòstic tecnològic, preparar un projecte innovador, veure quines vies de finançament hi ha per a la R+D+I, definir la millor estratègia empresarial de l’empresa i finalment dur a la pràctica el projecte proposat.

En aquesta edició s’ha duplicat el nombre d’alumnes que poden seguir el primer període de formació, un total de 30, dels quals n’hi haurà 15 que podran gaudir d’una beca i integrar-se a les empreses participants. A més a més, enguany s’incorpora un consultor, expert en temes de gestió estratègica de la innovació, que col·labora tant en la fase de formació dels promotors com en el seguiment i aplicació dels projectes d’innovació a les empreses.

Programa de l’acte:

  • 9.30 h Acte d’inauguració a càrrec del senyor Pere Oliver, director general de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació de la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia del Govern de les Illes Balears, i la doctora Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears.
  • 10.00 h Ponència «La innovación es divertida», a càrrec del senyor Miguel Ángel Luque Olmedo, director general de l’Instituto Andaluz de Tecnología.
  • 11.00 h Lliurament dels diplomes als promotors (IV i V edició més empreses de promotors sèniors).
  • 11.30 h cloenda a càrrec del doctor Víctor Cerdà, delegat de la rectora per a la innovació.


Per a més informació sobre el programa, podeu consultar la pàgina web: www.promotorstecnologics.com

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 12/11/2010

Data de publicació: 11/11/2010