Escoltar

25 alumnes del grau d'Estudis Anglesos faran pràctiques de traducció a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil

Els alumnes de la UIB ajudaran a atendre els ciutadans estrangers mitjançant les seves pràctiques formatives en comissaries i quarters

 

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, i la delegada del Govern a les Illes Balears, senyora Rosario Sánchez, han presentat la cinquena convocatòria del conveni de cooperació educativa entre la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior i la UIB per a la realització de pràctiques formatives en dependències de les forces i els cossos de seguretat de l'Estat. També hi han assistit el senyor Gonzalo Espino, cap superior de la Policia Nacional a les Illes Balears; el senyor Alejandro Hernández, coronel en cap de la Guàrdia Civil a les Illes Balears; la doctora Rosa Isabel Rodríguez, vicerectora d’Estudiants de la UIB; la doctora Marian Amengual, coordinadora de pràctiques externes, a més d’altres tutors policials i universitaris, i els alumnes que faran les pràctiques en els dos cossos aquest estiu. 

En el marc d’aquest conveni, vint-i-cinc alumnes del grau d'Estudis Anglesos faran pràctiques de traducció en comissaries de la Policia Nacional (CNP) i en quarters de la Guàrdia Civil (GC). Concretament, per part del CNP, set alumnes faran les pràctiques a la Prefectura Superior de Palma i set més a la comissaria de la Platja de Palma. Per part de la GC, cinc alumnes les faran al quarter de Palmanova, dos al quarter d'Alcúdia i dos al de Pollença. Els quarters de la Platja de Muro i Can Picafort tindran un alumne en pràctiques cadascun. 

Les pràctiques consistiran en l'atenció en llengua estrangera als ciutadans estrangers, la transcripció i redacció de textos en anglès de les denúncies fetes per ciutadans estrangers, la informació dels terminis de tramitació de les denúncies en llengua anglesa als ciutadans estrangers i el maneig d'aplicacions informàtiques destinades a la gestió de tramitació de denúncies. 

El conveni compleix un doble objectiu: d'una banda, millorar l'atenció als turistes que són víctimes de delictes i, de l'altra, millorar la formació dels estudiants de la UIB, permetent-los posar en pràctica els coneixements adquirits en el grau d'Estudis Anglesos i preparar-los per a la inserció en el mercat laboral.

Data de publicació: 01/04/2019