Escoltar

121 alumnes de batxillerat de les Illes Balears participaran a la II Olimpíada de Llengües Clàssiques

Dia: dijous, 6 de maig de 2010
Hora: 10 hores
Lloc: aula 16 de l’edifici Ramon Llull del campus universitari de Palma,
i a les seus universitàries de Menorca i d’Eivissa i Formentera

Els mitjans gràfics podran prendre imatges a les 10 h

Tindrà lloc la segona edició de l’Olimpíada de Llengües Clàssiques de la UIB -XV edició dels antics premis Insulae-, adreçada a tots els estudiants de segon batxillerat de les Illes Balears. Hi participaran 121 estudiants de les Illes Balears: 78 a Mallorca, 21 a Menorca i 22 a Eivissa i Formentera.

L’Olimpíada de Llengües Clàssiques consta de dues modalitats: d’una banda, un exercici de traducció de textos llatins i, de l’altra, un exercici de traducció de textos grecs. Durant la prova, que es realitzarà a totes les Illes de manera simultània, els alumnes hauran de traduir al català o al castellà un o dos textos clàssics, en llatí i en grec, segons si han optat només per una de les dues modalitats o per ambdues. Per a la realització de cada un dels exercicis els estudiants disposaran d’una hora i mitja. Les proves es realitzaran de forma successiva per tal de facilitar que els alumnes es puguin presentar a les dues modalitats.

Hi haurà un guanyador per a cada una de les modalitats, i cada un obtindrà una matrícula gratuïta per a qualsevol estudi de la UIB per al curs vinent, a més d’un premi de 500 euros en material didàctic i un diploma. Així mateix, els dos estudiants guanyadors rebran un bitllet d’avió a Roma d’anada i tornada atorgat per Halcón Viajes Viajes i un GPS obsequi de la Caja de Ahorros del Mediterràneo (CAM). Els guanyadors de les proves seran aquells alumnes qui, segons el criteri del jurat seleccionat, hagin assolit una qualitat major en la traducció tot tenint en compte la fidelitat al text original i l’adequació a la llengua a la qual s’ha traduït. Hi haurà un guanyador per a cada una de les proves de traducció, un per al text llatí i un altre per al text en grec. També hi haurà un obsequi per als centres de procedència dels guanyadors, que seran 200 euros en material escolar.

L’Olimpíada de Llengües Clàssiques és organitzada pel Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina de la UIB i la Conselleria d’Educació i Cultura, en col·laboració amb Halcón Viajes i la CAM.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 06/05/2010

Data de publicació: 05/05/2010