Escoltar

Seminari: «Les anomalies en la historiografia ortodoxa de Cristòfol Colom i el mètode científic», a càrrec del senyor Francesc Albardaner

Dia: dijous, 14 d’abril de 2016
Hora: de 9 a 14 hores
Lloc: aula 6 de l'edifici Ramon Llull, campus universitari, Palma 

El senyor Francesc Albardaner impartirà un seminari amb el títol «Les anomalies en la historiografia ortodoxa de Cristòfol Colom i el mètode científic».

Francesc Albardaner i Llorens (Barcelona, 1949) és un investigador que fa feina en la teoria de la possible catalanitat de Cristòfol Colom des de l’any 1986. Va ser soci del Centre d’Estudis Colombins d’Òmnium Cultural de Barcelona a partir de l’any 1991. Ha estat i és membre de la Junta Directiva i també va ocupar el càrrec de president del Centre d’Estudis Colombins.

Durant 25 anys ha fet feina als arxius històrics de Catalunya i també d’Espanya, França, Itàlia i als arxius de l’Estat Vaticà. Ha fet nombroses conferències de temàtica colombina i ha participat en importants simposis internacionals.

Va col·laborar activament en la redacció del guió i l’argument general del documental de Discovery Channel Columbus, secrets from the grave (2004), que va donar una projecció internacional a la teoria de la possible catalanitat de Colom. 

Data de l'esdeveniment: 14/04/2016

Data de publicació: 13/04/2016