Escoltar

La Facultat de Filosofia i Lletres amplia el Fons Cervantí Casasayas amb 40 noves obres

La biblioteca de Son Lledó conserva una de les col·leccions sobre Miguel de Cervantes més importants de l'Estat espanyol

La Facultat de Filosofia i Lletres ha adquirit 40 obres recents, que han suposat una aportació significativa al coneixement de Miguel de Cervantes, per incorporar-les al Fons Cervantí Casasayas. Aquest fons es conserva a la biblioteca de Son Lledó, una de les millors biblioteques de tema cervantí de l'Estat espanyol.

Fons Cervantí Casasayas

La UIB va comprar la biblioteca Casasayas l’any 1996 al senyor Josep M. Casasayas, advocat i prestigiós cervantista, a més de propietari d’una de les pastisseries confiteria de més tradició de Palma.

Té un fons de 24.000 volums. La part més important i valuosa, i considerada com una de les biblioteques més importants en la seva especialitat, és la formada pels llibres dedicats a l’obra de Cervantes i al Siglo de Oro de la literatura castellana. No hem d’oblidar que el senyor Casasayas fou l’impulsor i president de l'Associació de Cervantistes.

En el seu fons no hi falta cap estudi crític d’importància per a l’estudi de Cervantes. Cal destacar la important col·lecció de quixots, amb un total de 731 exemplars, alguns dels quals són traduccions a 24 llengües de diverses parts del món. En aquest àmbit cervantí hi hem d’incloure edicions dels segles XVII i XVIII reprogràfiques, de gran utilitat per a la investigació, així com col·leccions de revistes, i el més excepcional en una biblioteca particular, una gran quantitat de referències reprografiades, enquadernades, identificades i classificades que són objecte d’investigació per part de cervantistes de tot el món.

L’altra part de la biblioteca és composta per obres de Dret, Dant, literatura castellana i catalana, i també d’història d’Espanya i de les Illes Balears.

Data de publicació: 20/10/2016