Les doctores Ana Teberosky i Liliana Tolchinsky participen en el postgrau d'Expert Universitari en Llenguatge Oral i Escrit

UIBTalent Formació Avançada enalteix els títols propis de la UIB amb especialistes que ofereixen a l’alumnat competències específiques i innovadores amb valor afegit en el mercat laboral

 

UIBTalent Formació Avançada compta amb la participació activa de destacades personalitats en l’àmbit universitari i empresarial pel que fa als màsters, postgraus i cursos d’especialització professional de la Universitat de les Illes Balears. 

El passat dissabte, 30 de gener, en el marc del postgrau d’Expert Universitari en Llenguatge Oral i Escrit en l’Educació Infantil i el Primer Cicle de Primària, la doctora Ana Teberosky va impartir un mòdul sobre l’aprenentatge constructivista del llenguatge escrit. Teberosky, originària de l’Argentina, és especialista en qüestions d’ensenyament en lectura i llenguatge escrit; en l’actualitat és catedràtica honorífica de Psicologia de la Universitat de Barcelona. És autora de nombroses publicacions en llibres i revistes internacionals relacionades amb els processos d’alfabetització i el camp de l’aprenentatge del llenguatge escrit. Destaca ja un clàssic, el llibre Los sistemas de escritura en el desarrollo del niño (1979, escrit en col·laboració amb E. Ferreiro).

En pròximes dates els alumnes d’aquest postgrau comptaran amb la participació de la doctora Liliana Tolchinsky, catedràtica i coordinadora del programa de Doctorat en Lingüística Teòrica, Computacional i Aplicada de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, on treballa. La professora Tolchinsky aquest mes de febrer ha rebut un homenatge per la seva carrera professional a la seva universitat. Algunes de les seves línies principals de recerca són: els desenvolupaments tardans del llenguatge, la lingüística aplicada, l’aprenentatge de la llengua escrita, i la lingüística de corpus. És membre del Grup de Recerca per a l’Estudi del Repertori Lingüístic (GRERLI).

Amb la participació d’aquestes especialistes de reconegut prestigi internacional, UIBTalent Formació Avançada vol subratllar la figura dels títols propis de la UIB com a vies d’especialització professional, que proporcionen a l’alumnat competències específiques i innovadores molt útils per a la formació, en aquest cas de docents especialistes en llenguatge oral i escrit, i amplien les possibilitats socials i laborals dels alumnes que cursen aquests estudis.

 

Data de publicació: Fri Feb 05 11:56:00 CET 2016