Escoltar

La Universitat de les Illes Balears i el Banc Santander renoven la seva col·laboració

El rector de la Universitat i el president de Santander Universidades signen un conveni de col·laboració per fer possibles diferents projectes acadèmics, culturals, tecnològics i institucionals.

Dia: dijous, 22 de febrer de 2018
Hora: 13 hores
Lloc:  Aula de Graus de l'edifici Antoni M. Alcover i Sureda, campus universitari, Palma 

El rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, i el president de Santander Universidades del Banc Santander, senyor Matías Rodríguez Inciarte, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues institucions per fer possibles diferents projectes acadèmics, culturals, tecnològics i institucionals.

Mitjançant aquest conveni, el Banc Santander, a través de Santander Universidades, dona suport a iniciatives encaminades a reforçar la qualitat de la docència, a millorar l'eficiència de la gestió acadèmica, a facilitar l'accés a programes de formació continuada, a reforçar la projecció internacional de la UIB i a elevar l'oferta i el nivell dels serveis que s'ofereixen a la comunitat universitària.

Entre altres iniciatives, el Banc Santander col·laborarà en projectes com ara:

  • La Càtedra Santander-UIB d'Innovació i Transferència del Coneixement, amb l'objectiu general de promoure la cultura de la transferència i un acostament de la Universitat a la societat a través de programes com SmartUIB, Explorer, i altres de gestionats o promoguts per l'Oficina de Transferència de Resultats de la Investigació de la FUEIB.
  • El programa de suport i internacionalització del postgrau (màster i doctorat) a través de les Beques Santander-Iberoamèrica per a estudiants de màster, els premis Santander Postgrau als millors expedients de grau i màster, i un programa propi d'internacionalització que inclou beques a estudiants de dobles titulacions de màster i doctorat, ajuts a professors visitants estrangers i altres actuacions de foment de la internacionalització i la projecció del postgrau.
  • El suport a la investigació en aplicacions de supercomputació i al projecte de transformació digital mitjançant la gestió i el suport de l'ús de la targeta universitària intel·ligent en les aplicacions d'Administració electrònica.
  • Els programes dirigits a promoure l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en l'activitat docent, entre els quals el programa Campus Digital, encaminat a promoure el desenvolupament de materials i cursos que incrementen l'oferta formativa de la Universitat.
  • El programa d'ajuts a estudiants per causes sobrevingudes.
  • El programa internacional de formació en innovació, sostenibilitat i disseny, en el marc de SmartUIB.
  • L'edició digitalitzada de les tesis doctorals defensades a la UIB i la seva publicació a la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes Saavedra.

A més, el Banc Santander seguirà facilitant a la UIB la seva col·laboració tecnològica, operativa i de gestió mitjançant el Portal Universia i la plataforma digital d'emprenedoria Santander X.

El rector Huguet ha agraït la col·laboració del Banc Santander amb la Universitat i el seu suport a projectes institucional i ha destacat que «és el banc que més recursos destina a les universitats, en diferents àmbits. L'aposta per l'educació superior que fa el Banc Santander és una aposta per la transferència de coneixement, la innovació i la internacionalització i projecció de la UIB i dels seus professors i alumnes» ha assenyalat.

Per Rodríguez Inciarte, «la història de la nostra col·laboració amb la UIB és també la història de Santander Universidades: una aposta per l'educació superior iniciada fa vint anys que obeeix a la nostra convicció que els grans problemes als quals s'enfronta la humanitat només tindran resposta des de l'educació per contribuir al progrés de les persones», i afegeix que «la col·laboració amb les universitats és el millor mitjà per assolir-lo, perquè la Universitat és el motor més potent per al desenvolupament econòmic i un dels agents de transformació social més importants».

A l'acte també hi han assistit, per part de la UIB, el vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals, doctor Jordi Llabrés; la vicerectora d'Economia i Infraestructures, doctora Maria Llompart; el vicerector de Títols i Tecnologia, doctor Xavier Varona; la secretària general de la UIB, doctora Antònia Paniza; la gerent de la UIB, senyora Antònia Fullana; i el delegat del Rector, doctor Antonio Fernández-Coca.

Per part del Banc Santander hi han assistit la directora de Santander Universidades i Universia Espanya, senyora Susana García; el director de Relacions Institucionals, senyor Alfredo Albaizar; el director d'Institucions del Banc Santander a les Balears, senyor Bartomeu Canals; el director general de Banca Minorista, senyor Javier Hidalgo; i la directora de l'oficina universitària, senyora Patricia Montiel.

El Banc Santander, l'empresa que més inverteix en suport a l'educació al món (Informe Varkey/UNESCO-Fortune 500) manté més de 1.200 acords de col·laboració amb universitats i institucions acadèmiques de 21 països a través de Santander Universidades i, a través de la xarxa Universia, agrupa més de 1.300 institucions acadèmiques iberoamericanes. www.santander.com/universidades.

Data de l'esdeveniment: 22/02/2018

Data de publicació: 21/02/2018