Escoltar

La UIB ofereix a les empreses 60 beques d'estudiants en pràctiques cofinançades pel Santander

La Cambra de Comerç reuneix empreses i professionals interessats en el programa. El 63% dels estudiants que fan pràctiques continuen la relació amb l'empresa una vegada acabades.

La UIB i el Banc Santander han presentat avui a la Cambra de Comerç el Programa de pràctiques professionals Santander-CRUE-CEPYME, un programa a través del qual la UIB ofereix a les petites i mitjanes empreses un total de 60 beques per acollir estudiants universitaris en pràctiques per un període de tres mesos durant quatre hores diàries.

A la sessió informativa hi han assistit el vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals de la Universitat de les Illes Balears (UIB), doctor Jordi Llabrés, el director de la Fundació Universitat-Empresa (FUEIB), senyor Luis Vegas, i el senyor Juan Carlos Jiménez, director comercial d'empreses del Banc Santander, que han estat acompanyats per José Luis Roses Ferrer, president de la Cambra de Comerç, i Jordi Mora, president de PIMEM. 

El programa de beques és impulsat per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i la Confederació Espanyola de la Petita i Mitja Empresa (CEPYME), i és cofinançat en un 50 per cent pel Banc Santander, en qualitat de patrocinador del projecte. L'universitari rebrà una quantitat total pels tres mesos de 900 euros, quantitat cofinançada al 50% pel Banc Santander i l'empresa (d'aquesta manera, el cost per a l'empresa serà de 450 euros pels tres mesos de pràctiques).

El vicerector ha destacat que «des de la Universitat de les Illes Balears volem seguir potenciant les relacions Universitat-empresa i, per aquest motiu, iniciatives com la del Banc Santander-CRUE-CEPYME, que avui presentam, són un valor afegit per a les dues parts, per a les empreses i per als estudiants», i ha assenyalat, a més, que «les empreses fan un acte de responsabilitat social contribuint a completar la formació dels nostres estudiants, acollint-los i fent-los partícips del dia a dia professional, i els estudiants milloren les seves competències transversals i fan el primer pas per al seu futur professional».

En la mateixa línia, el president de la Cambra de Comerç, José Luis Roses, ha destacat la importància d’aquest binomi Universitat-empresa, «que ha de ser reconegut per tots els agents econòmics com una àrea de cooperació estratègica per al present i el futur de la nostra societat i de les nostres companyies. Els empresaris agraïm aquests períodes en els quals l’estudiant està en contacte amb el món laboral».

Les pràctiques professionals Santander-CRUE-CEPYME les gestiona la Fundació Universitat-Empresa a través del Departament d'Orientació i Inserció Professional (DOIP). El director de la FUEIB ha explicat els detalls de les beques a les empreses a la seu de la Cambra de Comerç, i ha recordat que el termini d'inscripció per part de les pimes acaba el proper 28 de febrer.

A més,  ha destacat que «la UIB també es preocupa per la inserció professional dels nostres universitaris, per això compta amb el Departament d'Orientació i Inserció Professional, que acompanya i prepara els estudiants per a la seva transició a la vida activa». La valoració de les pràctiques és molt positiva tant per a les empreses com per als estudiants: «de fet, el 63% dels estudiants que fan pràctiques continuen la relació amb l'empresa una vegada acabades». 

Data de publicació: 15/02/2018