Escoltar

Guanyadors del V Concurs d'Emprenedors de la UIB

Els projectes empresarials i idees de negoci que han resultat guanyadors del V Concurs d’Emprenedors de la UIB són:

Projectes empresarials emprenedors

El guanyador en la categoria de millor pla d’empresa de base tecnològica, és el projecte Share & Technologies, presentat per Francesc de Borja Mas Boned, Jaume Bibiloni Bosch i Tomeu Alorda Ladaria. Aquest premi està dotat amb 2.000 euros en metàl·lic i una dotació en espècie per valor màxim de 4.000 euros.

Share & Technologies es projecta com una empresa dedicada al desenvolupament de solucions tecnològiques amb l'objectiu de desplegar tot el seu potencial en el creixent mercat de les ciutats intel·ligents (Smart Cities), centrant-se sobretot en els àmbits de màrqueting i seguretat ciutadana.

Dotació en espècie: els guanyadors podran optar entre serveis d’assessorament i consultoria especialitzada per part de la FUEIB o serveis d’assessorament amb accés a espais en els mòduls d’incubació individual o incubadora col·laborativa del ParcBIT durant sis mesos, o bé una combinació dels dos.

Han quedat deserts el premi al millor pla d’empresa del sector d’humanitats i ciències socials i jurídiques i el premi al millor pla d’empresa de projecte de fi de grau, postgrau oficial o títol propi.

Idees de negoci

El premi a la millor idea empresarial presentada per alumnes de la UIB, dotat amb 500 euros en metàl·lic i una dotació en espècie per valor màxim de 1.000 euros, ha estat per al projecte Mallorca Creativa, presentat per Albert Flexas Oliver. El projecte Mallorca Creativa té com a objectiu la formació i assessoria en l'ús, la creació i la producció d’històries per a la consecució d'objectius personals o empresarials. Un objectiu és un missatge, i qualsevol missatge es transmet millor amb elements narratius. Una bona construcció narrativa (i, si escau, visual) copsa fàcilment l'atenció, millora la percepció del missatge i genera empatia en els interlocutors, oients o espectadors.

El premi a la millor idea empresarial presentada per PAS/PDI/titulats de la UIB, dotat amb 500 euros en metàl·lic i una dotació en espècie per valor màxim de 1.000 euros, ha estat per al projecte Implicit Branding, presentat per Antonio Olivera La Rosa. La idea consisteix a oferir serveis de branding i estudi del consumidor a través de l'aplicació de metodologies de psicologia cognitiva. L'objectiu és estudiar les respostes del consumidor de manera implícita (actituds, associacions, imatge de marca, fortalesa de marca, etc.) per triar l'opció més adequada.

El premi a la millor idea empresarial d’innovació social de la UIB, dotat amb 500 euros en metàl·lic i una dotació en espècie per valor màxim de 1.000 euros, ha estat per al projecte Mando Powertraining, presentat per Víctor Becerra Sanhueza, Francisco J. Perales López i Miquel Roca Adrover. La idea de negoci se centra en el desenvolupament i implementació d'aplicacions i dispositius informàtics multimodals per a l'accés universal a les TIC i en particular aquelles orientades a l'autonomia personal i la rehabilitació de persones amb limitacions motores. L'empresa pretén explotar invencions realitzades en aquest camp a la UIB com un comandament sense fils capaç de mesurar la força.

A més, s’han atorgat dos accèssits en la categoria de millor idea empresarial d’innovació social de la UIB, premiats amb 500 euros en metàl·lic, per als projectes ATTOM i Web de compras on-line para invidentes.

  • El projecte ATTOM (Abordatge Telemàtic Interdisciplinari Intensiu de l'Obesitat Mòrbida), presentat per Antonio Escudero Masa, consisteix en un programa intensiu interdisciplinari de pèrdua de pes que inclou: educació per a la salut a les àrees de nutrició i activitat física, teràpia de grup i suport en el procés de canvi.
  • El projecte Web de compras on-line para invidentes, presentat per Felipa Peseta Lousas, consisteix en la creació d'una pàgina web que farà possible la prestació d'un servei de compra en línia a un sector desfavorit com són els invidents i persones amb discapacitats visuals greus. Es tracta de la creació d'una plataforma especial dirigida i dissenyada exclusivament per a aquest sector.

Dotació en espècie: els guanyadors podran optar entre serveis d’assessorament i consultoria especialitzada per part de la FUEIB o serveis d’assessorament amb accés a espais en l’incubadora col·laborativa del ParcBIT durant sis mesos, o bé una combinació dels dos.

Projecte RESET

El V Concurs d’Emprenedors de la UIB pretén fomentar la creació de noves empreses innovadores aprofitant les tecnologies i els coneixements generats a la Universitat. També pretén aprofitar el potencial emprenedor dels universitaris perquè apliquin els coneixements adquirits i les experiències professionals al desenvolupament de nous serveis i productes viables comercialment. És una iniciativa més de les accions d’innovació i de creació d’empreses emmarcades en el programa d’emprenedoria de la UIB, projecte RESET, Espai de l’Emprenedor i Suport a la Nova Empresa Tecnològica, que vol contribuir a la creació de nous llocs de treball i a la dinamització de l’activitat econòmica de les Illes. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 16/01/2014

Data de publicació: 14/01/2014