Escoltar

El Consell de Mallorca i la UIB consensuaran un model d'ús de la pedra en sec a la xarxa viària de Mallorca

El grup de recerca en Enginyeria de la Construcció i les Estructures crearà unes recomanacions per facilitar la reconstrucció de les estructures construïdes amb aquesta tècnica declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

 

El Consell de Mallorca i la Universitat de les Illes Balears (UIB) estudien vies de col·laboració per crear unes recomanacions amb caràcter normatiu per a la utilització de la tècnica de la pedra en sec, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, aplicada a la construcció de la xarxa viària de l’illa.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Ivan Sevillano, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, han visitat aquest dimarts l’obra del mur de la carretera entre Caimari i el coll de sa Batalla (Ma-2130), acompanyats pel catedràtic d’Enginyeria de la Construcció i investigador principal del grup de recerca en Enginyeria de la Construcció i les Estructures (ConStruct), doctor Antoni Cladera; i els membres i col·laboradors del grup ConStruct, Carlos Ribas, doctor en Enginyeria de la Construcció i arquitecte, Joaquín Ruiz, doctor en Enginyeria de Camins, i Luis Montoya, doctor en Enginyeria Civil.

D’aquesta manera, Sevillano ha explicat que «aquest projecte, que és pioner a Espanya, ens permet assegurar la preservació dels valors mediambientals i patrimonials de la Serra». A més, el conseller ha afegit que «amb aquesta actuació, s’ha recuperat una part del patrimoni de Mallorca que s’havia perdut». Així mateix, Sevillano ha agraït el treball que duu a terme el Gremi de Margers.

Per part seva, Ribas ha expressat l’interès per part de la UIB per «conèixer de primera mà l’obra per estudiar les futures vies de col·laboració per començar a estudiar les característiques dels murs de pedra en sec». A més, Ribas ha declarat que «la intenció és crear unes recomanacions per facilitar, en un futur, la reconstrucció, a més de donar un enfocament analític a aquesta tècnica». 

Data de l'esdeveniment: 23/07/2019

Data de publicació: 24/07/2019