Escoltar

L'enllaç calcogen ja té definició oficial de la mà del doctor Antoni Frontera

El catedràtic d'universitat del Departament de Química ha participat en la comissió internacional que s'ha encarregat d'establir la definició oficial d'aquest nou tipus d'enllaç no-covalent 

El doctor Antoni Frontera, catedràtic d'universitat del Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears, ha participat en la comissió de la International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC), que s'ha encarregat d'establir la definició oficial de l'enllaç calcogen, un nou tipus d'enllaç no-covalent.

Aquest nou tipus d’interacció no-covalent l’empren en camps de recerca tan importants com la catàlisi, el transport d’anions a través de la membrana cel·lular, el disseny de fàrmacs i la síntesis de nous materials.

La IUPAC és l'autoritat mundial reconeguda en matèria de nomenclatura i terminologia química (incloent-hi la denominació d’elements nous a la taula periòdica). Així, s'encarrega de desenvolupar i mantenir les recomanacions per establir una nomenclatura i terminologia inequívoca, uniforme i coherent per a la comunitat química mundial.

Enllaç calcogen

La interacció d'enllaç calcogen (chalcogen bond) és definida com qualsevol interacció atractiva entre una regió electrofílica associada a un àtom de calcogen d'una molècula i una regió nucleofílica d’una altra molècula o d’ella mateixa. 

Data de publicació: 15/10/2019