Escoltar

La importància de la sirtuïna 3 en el càncer de colon

La revista científica American Journal of Physiology – Cell Physiology selecciona com a imatge de la setmana una imatge d'un article publicat pel Grup Multidisciplinari d’Oncologia Traslacional (GMOT) de la UIB 

Un equip d'investigadors del Grup Multidisciplinari d’Oncologia Traslacional (GMOT) de la Universitat de les Illes Balears ha publicat recentment un article a la revista científica American Journal of Physiology – Cell Physiology, en el qual s’analitzen els canvis que presenten les cèl·lules de càncer de còlon quan es disminueix l’expressió de la proteïna sirtuïna 3, que és important per al funcionament correcte dels mitocondris.

Aquesta revista ha triat una de les imatges que il·lustren el treball dels investigadors de la UIB com a imatge de la setmana. Es tracta d’una captura obtinguda per microscòpia confocal a la unitat de cel·lòmica de la UIB. En concret, s’hi veuen les cèl·lules SW620 de càncer de còlon marcades amb dues sondes. Una, el Mitotracker® Green, mostra els mitocondris d’aquestes cèl·lules de color verd, mentre que l’altra, el Lysotracker® Red, mostra els lisosomes de color vermell.

Segons els resultats assolits pels investigadors del GMOT, quan la sirtuïna 3 és silenciada, tant la quantitat com la funció d’aquests orgànuls es veuen disminuïdes. A més, com es pot veure a la imatge seleccionada, els mitocondris s’acumulen a una part de la cèl·lula. Tot això produeix una reducció de la viabilitat de les cèl·lules canceroses que en podria afectar la capacitat de migrar i formar metàstasis. Per això, aquesta proteïna podria ser una diana per tenir en compte en el tractament del càncer de còlon.

L’article forma part del número especial dedicat a metabolisme, estrès oxidatiu i senyalització cel·lular que ha publicat aquesta revista científica.

 

Referència bibliogràfica

Margalida Torrens-Mas, Reyniel Hernández-López, Daniel-Gabriel Pons, Pilar Roca, Jordi Oliver, Jorge Sastre-Serra. «Sirtuin 3 silencing impairs mitochondrial biogenesis and metabolism in colon cancer cells». AJP-Cell Physiology, 12 de juny de 2019. doi: 10.1152/ajpcell.00112.2019. 

Data de publicació: 28/06/2019