Escoltar

Seminari internacional: Voces de Mujer en la Poesía Española de la Transición

El seminari té l’objectiu de fer visible les veus de les poetesses espanyoles de la Transició, un moment de canvi polític i social que va afavorir la difusió dels discursos feministes, cosa que propicià canvis laborals i culturals 

Dia: 26 i 27 de novembre de 2019
Hora: de 16 a 21 hores
Lloc: aula 11 i Aula de Graus, edifici Ramon Llull, campus universitari, Palma

 

Tindrà lloc el seminari internacional Voces de Mujer en la Poesía Española de la Transición, organitzat pel grup de recerca POESCO (Poesia Española Contemporánea), que està integrat per investigadors de diverses universitats d’arreu de l’Estat, entre les quals la UIB, i coordinat per la doctora Maria Payeras, professora del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica.

El seminari pretén ser un espai de trobada entre docents i investigadors d’àmbit estatal i internacional amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de les poetesses espanyoles actives al llarg de la Transició espanyola. Vol incidint principalment en l'estudi particular de les seves poètiques, revisar-ne els aspectes que les singularitzen com a artistes, i donar a la seva veu el segell peculiar que té cada una. Interessa també analitzar-ne els discursos tenint en compte l'època històrica de referència, sense oblidar-ne l’evolució posterior, perquè la pervivència i consolidació de les seves veus en el panorama general de les lletres és un altre factor que cal remarcar. Així mateix, una de les línies de recerca se centra en les relacions entre poetesses de diferents èpoques, la manera en què s'estableix un diàleg poètic intergeneracional.

Aquesta és una activitat integrada en el programa de formació del Doctorat en Filologia i Filosofia de la Universitat de les Illes Balears. Podeu consultar-ne la programació i inscriure-us-hi a la pàgina web del seminari.   

El seminari compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, el Servei d’Activitats Culturals (SAC), la Facultat de Filosofia i Lletres i el Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica.

Data de l'esdeveniment: 26/11/2019

Data de publicació: 22/11/2019