Escoltar

Rememorar Albert Saoner

Taula rodona per commemorar el vintè aniversari de la seva mort 

Dia: divendres, 24 de maig de 2019
Hora: 19 hores
Lloc: CaixaFòrum Palma, plaça de Weyler, 3, Palma 

Fa vint anys que ens va deixar Albert Saoner (Palma, 1934-1999). El seu magisteri intel·lectual a la Universitat i a l'ensenyament mitjà es projecta fins avui. La cordialitat, empatia i generositat personal propiciaren l'entesa entre els qui tenia a l’entorn i, en temps difícils socialment i políticament, el seu compromís ciutadà fou permanent.

Ara, un grup de professors i amics de la Universitat de les Illes Balears ha organitzat una taula rodona d'homenatge en el marc de la commemoració del vintè aniversari de la ort de qui va ser catedràtic de Filosofia Política i vicerector d'Ordenació Acadèmica de la Universitat de les Illes Balears. Va ser el primer president de la Junta de Personal Docent i Investigador de la Universitat, i va tenir un paper decisiu en la creació del Departament de Filosofia i Treball Social. Va participar en la fundació de la revista Taula. Quaderns de Pensament, i és autor de treballs que va publicar en obres col·lectives, com Historia, lenguaje, sociedad. Homenaje a Emilio Lledó (1989) i Historia de la Ética (1992-1993).

Hi intervindran el doctor Camilo José Cela Conde, professor emèrit del Departament de Filosofia i Treball Social; el doctor Francesc Casadesús, professor titular del Departament de Filosofia i Treball Social i investigador principal del grup de recerca en Estudis sobre la Formació i l'Evolució del Vocabulari Filosòfic i Educatiu (FORMVOC); el doctor Perfecto Cuadrado, catedràtic d'universitat del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica; el doctor Eusebi Riera, professor jubilat de Filosofia de l'IES Ramon Llull, i el doctor Bernat Riutort, professor titular del Departament de Filosofia i Treball Social. Tot seguit, l'escriptor i professor jubilat de la UIB Diego Sabiote llegirà un poema. 

Data de l'esdeveniment: 24/05/2019

Data de publicació: 22/05/2019