Escoltar

Primera reunió entre la UIB i els centres educatius de Mallorca

La Universitat de les Illes Balears rep els directors dels centres d’educació secundària al campus per emprendre accions coordinades en favor de l’educació 

Els dies 4 i 7 d’octubre ha tingut lloc al campus universitari la primera trobada entre el Rector de la UIB, Llorenç Huguet, i els directors de centres d’educació secundària de Mallorca. En aquest sentit, també es reuniran amb els equips directius de Menorca i d'Eivissa el 20 de novembre i el 4 de desembre, respectivament. L’objectiu de la reunió era escoltar i coordinar els agents de la comunitat educativa i treballar junts perquè l’educació continuï sent una palanca de progrés social.

A la reunió, el Rector ha parlat sobre l’actualitat de la Universitat de les Illes Balears: la seva aposta per la internacionalització, els programes de mobilitat d’estudiants dins i fora de l’Estat –SICUE i Erasmus- o sobre l’augment del nombre d’alumnes matriculats gràcies a la feina conjunta amb els centres educatius. A més, s’han exposat les mancances que afronta la Universitat de les Illes Balears i la necessitat de fer-hi front conjuntament amb la comunitat educativa.

Per part de la UIB, a la reunió també hi han assistit la vicerectora d’Estudiants, la doctora Rosa Isabel Rodríguez; la directora del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB), la doctora Margalida Payeras; el director del Secretariat Tècnic d'Accés a la Universitat, el doctor Joan Antoni Mesquida, i el coordinador del Programa de Millora de la Formació Inicial del Professorat, el doctor Miquel F. Oliver Trobat, que han presentat algunes novetats, com el nou servei d’orientació personalitzada que durà a terme PORT-UIB, els canvis en les PBAU (Proves de batxillerat d’accés a la Universitat) o la nova prova d’admissió per als estudis de grau d’Educació Infantil i de Primària.

Finalment, la trobada ha conclòs amb la intervenció dels directors dels centres educatius i amb el compromís d’ambdues parts de mantenir aquestes trobades anualment per treballar pel progrés educatiu de manera coordinada amb els agents que formen la comunitat educativa de Mallorca. 

Data de publicació: 07/10/2019