Escoltar

Lliurament de premis del II certamen de Projectes educatius i del II Concurs «El meu primer experiment»

L'objectiu d’aquestes dues iniciatives, que s’impulsen des del Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears, és promoure l'interès per les matèries científiques en general i per la Química en particular, i fomentar el coneixement de la implicació de la Química en la nostra qualitat de vida 

Dia: dilluns, 17 de juny de 2019
Hora: 18 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari, Palma 

Ha tingut lloc l’acte de lliurament dels premis corresponents al II Certamen de Projectes Educatius de Química, orientat a estudiants de tercer i quart d’ESO, i al II Concurs «El meu primer experiment».

L'objectiu d’aquestes dues iniciatives, que s’impulsen des del Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears, amb la col·laboració del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat, és promoure l'interès per les matèries científiques en general i per la Química en particular, i fomentar el coneixement de les aportacions que ha fet la Química a la millora de la nostra qualitat de vida. Sense l'aportació de la Química per augmentar el rendiment de les collites, sense els productes per protegir-les del fred, sense els additius i envasos per mantenir les propietats nutritives dels aliments, etc., no es podrien atendre les necessitats d’aliments de la major part de la humanitat.

II Certamen de Projectes Educatius de Química

Pel que fa al Certamen de Projectes Educatius de Química, hi han participat alumnes de tercer i quart d’ESO dels centres educatius de les Illes, amb projectes educatius relacionats amb la temàtica «La Química i l’alimentació», que han permès posar l’accent en les aportacions de la Química a la producció, transformació i conservació dels aliments. Els projectes finalistes són:

La vitamina C no t’abandona (IES Joan Alcover)

  • Realitzat per: Eulàlia Tomàs, Kairi Arevalo i Juan Francisco Nieto
  • Tutora: Iris Morey

How much sugar do we take in soft drinks and juices? (IES Cap de Llevant)

  • Realitzat per: Ona Marín, Elena Moll i Olivia Caño
  • Tutora: Jèssica Avivar

Separació i identificació dels principals components de la llet (IES Pasqual Calbó i Caldés)

  • Realitat per: Paula Aguilella Torres, Marina Calderón Pons, Marta Seguí Pons i Emma Eudurï Pons
  • Tutor: Sebastià Pons Vinent

II Concurs «El meu primer experiment»

D’altra banda, la segona edició del concurs «El meu primer experiment» ha comptat amb la participació de 72 equips d’alumnes de primària de les Illes Balears. Per a la selecció dels vídeos guanyadors de cada categoria s’ha tingut en compte el nombre de m’agrades a la pàgina de Facebook “dquimicauib” i la valoració que n’ha fet una comissió de professors del Departament de Química.

A l’acte de lliurament dels premis hi estan convidats tots els participants (alumnes i professors), així com les famílies i els amics i els membres del Departament de Química. Han lliurat els diplomes la doctora Rosa Isabel Rodríguez, vicerectora d’Estudiants; el doctor Joan Frau, vicerector de Docència de la UIB, i president de l'Associació de Químics de les Illes Balears; el doctor Juan José Montaño, director general de Política Universitària i d’Ensenyament Superior del Govern de les Illes Balears; la doctora Gemma Turnes, directora del Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears, i la doctora Carme Rosselló, subdirectora del Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears.

Data de l'esdeveniment: 17/06/2019

Data de publicació: 18/06/2019