Escoltar

La UIB s'endinsa en els imaginaris de l'educació

Les VIII Jornades Científiques de la SEPHE aterren a la Universitat del 20 al 23 de novembre per debatre sobre història i patrimoni de l’educació 

Inauguració
Dia: dimarts, 20 de novembre de 2018
Hora: 16.30 hores
Lloc: CaixaFòrum Palma, plaça de Weyler, 3, Palma 

Història, memòria i patrimoni són la tríada de les VIII Jornades Científiques de la SEPHE - I Congrés Nacional de la SIPSE, una trobada internacional sobre història de l’educació que tindrà lloc del 20 al 23 de novembre a l’edifici Sa Riera. Més de 130 persones expertes provinents de nou països s’han citat en aquesta trobada per construir espais de reflexió i debatre les claus de la recerca en història de l’educació. 

La trobada és possible gràcies a les sinergies generades entre el Grup d’Estudis d’Història de l’Educació (UIB-IRIE), la Societat Espanyola per a l’Estudi del Patrimoni Històric-Educatiu (SEPHE) i la Società Italiana per lo Studio del Patrimonio Storico-Educativo (SIPSE). L’objectiu de tot plegat és assolir un major coneixement sobre la pràctica educativa en el passat, per tal de preservar-ne els testimonis i el valor d’aquests com a bé patrimonial.

Els eixos temàtics del congrés es basen en la pràctica educativa: la materialitat i immaterialitat d’aquesta, els textos, els testimonis orals, la memòria visual i els nous reptes per a la difusió del patrimoni històric educatiu. El debat sobre els vestigis de la pràctica educativa (espais, mobiliari, instruments, materials didàctics, llibres, memòries o informes, fotografies, revistes escolars, etc.) permetrà als assistents reconstruir les realitats viscudes, acostar els imaginaris sobre l’educació i, en definitiva, entendre els temps i les dinàmiques de la pràctica educativa al llarg de la història.

El programa social del congrés inclou una visita a l’exposició L’escola: descobrir, fer i conviure. Objectes que mostren com era la pràctica escolar, la qual es pot veure a la sala d’exposicions del Claustre de Sant Domingo d’Inca del 9 de novembre al 7 de desembre de 2018. Les persones que visitin l’exposició s’acostaran al dia a dia de l’escola al llarg de la història a partir dels objectes i imatges que s’han conservat i que formen part del nostre patrimoni.

Inauguració

La inauguració del congrés tindrà lloc el dia 20 de novembre a les 16.30 hores a la sala d’actes de CaixaFòrum Palma. L’acte comptarà amb la presència del rector de la Universitat, doctor Llorenç Huguet; el president de la Societat Espanyola per a l’Estudi del Patrimoni Històric-Educatiu (SEPHE), doctor Alejandro Mayordomo; la presidenta de la Società Italiana per lo Studio del Patrimonio Storico-Educativo (SIPSE), doctora Anna Ascenzi; i el catedràtic de Teoria i Història de l’Educació de la UIB doctor Bernat Sureda.

Per a més informació, consultau la pàgina web: <www.sephe2018.com>. 

Data de l'esdeveniment: 20/11/2018

Data de publicació: 16/11/2018