Escoltar

La UIB proposa als partits polítics un document de treball per al quadrienni 2019-2023

Els candidats de Ciutadans, Unides Podem, El PI, PSIB-PSOE, PP i Més s’han reunit amb el Rector per conèixer-ne les propostes

La Universitat de les Illes Balears ha enviat, als partits polítics que concorren a les eleccions autonòmiques del 26 de maig, un document marc de treball per al quadrienni 2019-23 amb les necessitats de la Universitat a curt termini, els reptes generals i les peticions bàsiques i irrenunciables per a la pròxima legislatura.

Per aprofundir en el tema, els partits polítics han volgut conèixer de primera mà les propostes, i els representants dels diferents partits polítics han mantingut una ronda de reunions amb el Rector i membres de l’equip de direcció.  El passat 13 de maig va ser el torn dels candidats de Ciutadans. Avui s’han mantingut reunions amb els candidats de Podem, Juan Pedro Yllanes i Aurora Ribot; i d’El Pi, Jaume Font, Lina Pons i Josep Melià. Els pròxims dies estan previstes les trobades amb el PSIB-PSOE (dimecres), el PP (dijous) i Més (dijous).

Les quatre peticions bàsiques i irrenunciables que la Universitat planteja per a la pròxima legislatura són:

  • Assolir la mitjana de finançament de l’Estat espanyol pel que fa a la transferència nominativa per estudiant
  • Cobrir les despeses del Capítol 1 del Pressupost amb la transferència nominativa
  • Assolir una millora de la nominativa d’inversions
  • Assolir un increment significatiu en la inversió en R+D+I

Quant als reptes generals, la Universitat proposa construir una altra residència per a estudiants; crear la biblioteca central de la Universitat com a biblioteca de referència de la comunitat autònoma, i consolidar el projecte de transformació digital, inclòs en l’estratègia nacional d’R+D+I en intel·ligència artificial.

Aquest document s’ajusta a allò que és estrictament necessari per mantenir la UIB en les posicions capdavanteres en qualitat acadèmica, i, a més, perquè sigui la institució de referència per als nostres estudiants i per a la societat en general.

Per part de la UIB, assisteixen a les reunions el Rector, Llorenç Huguet, acompanyat per membres del Consell de Direcció: la vicerectora de Professorat, Maria Antònia Fornés; el vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals, Jordi Llabrés;  la vicerectora de Projecció Cultural i Seus universitàries, Joana Maria Seguí; el vicerector de Docència, Joan Frau; i el vicerector de Campus Digital i Transmèdia, Antonio Fernández Coca, així com la Secretària General, Antònia Paniza, i la Gerent, Antònia Fullana.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 23/05/2019

Data de publicació: 13/05/2019