Escoltar

La UIB projecta millores de seguretat i de control als accessos a la Seu d'Eivissa i Formentera

La Universitat de les Illes Balears té previst escometre algunes mesures de millora en seguretat i control dels accessos al recinte de la Seu universitària d’Eivissa i Formentera, ubicada a l’antic edifici de la Comandància. Aquestes dues qüestions han estat reclamades públicament per una part de l’alumnat, que, això no obstant, no ha fet arribar formalment les peticions a la direcció de la seu universitària.

Per una part, els serveis administratius de la seu han demanat que es millori la il·luminació de l’entrada a l’aparcament, que actualment rep llum indirecta d’altres fanals, per incrementar la seguretat a la zona de l’accés al recinte per a vehicles. L’accés per a vianants a través de l’escala ja està il·luminat i els llums de la seu romanen encesos fins a les 22 hores, mitja hora després que s’hagin tancat les instal·lacions.

Així mateix, la Seu d’Eivissa i Formentera ha sol·licitat que se senyalitzin les places d’aparcament i que s’estudiï algun sistema dissuasiu per evitar que accedeixin al recinte vehicles aliens a la comunitat educativa.

És evident que les places d’aparcament que hi ha són insuficients, ja que en són 28 per a tot el personal administratiu, el professorat i l’alumnat (500 alumnes de grau i postgrau). No obstant això, la seu està ubicada al centre de Vila, per la qual cosa és avinent per a vianants i hi ha un microbús que facilita l’arribada de l’alumnat de la Universitat Oberta per a Majors (UOM), que és més gran. 

Data de publicació: 20/05/2019