Escoltar

La Comissió Sectorial de Relacions Internacionals del Grup 9 d'Universitats es reuneix a la UIB

La Universitat de les Illes Balears ha acollit la reunió de la Comissió Sectorial de Relacions Internacionals del Grup 9 d'Universitats (G-9), presidida pel Rector de la Universitat de Cantàbria, Ángel Pazos. El Rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha assistit a l’inici de la sessió de treball, que s’ha desenvolupat a l’edifici Sa Riera, i en la qual han participat per part de la UIB el vicerector d’Investigació i Internacionalització, Jaume Carot; el director de Promoció de la Internacionalització, Igor Prieto; i el cap del Servei de Relacions Internacionals, Ricardo Sagrera.

La Comissió Sectorial ha comptat amb la presència de l'agregat d'Educació de l'Ambaixada d’Espanya a Moscou, José Aurelio Llaneza, que ha explicat les possibilitats de col·laboració entre les universitats russes i el Grup 9 d'Universitats (G-9), així com les accions per atreure estudiants russos de grau i de postgrau a les universitats espanyoles. En aquest sentit, ha posat com a exemple la fira d'universitats de Moscou que se celebrarà l'abril de 2019, alhora que s'ha ofert com a pont per estrènyer llaços amb la comunitat universitària russa.

Precisament la UIB és l’única universitat en tot l’Estat que disposa d’un doble doctorat amb una universitat russa, la Universitat Russa d’Amics dels Pobles, coneguda per les sigles RUDN, una de les més importants del país amb estatus federal. Aquest programa de doble doctorat és la continuació del doble màster existent des de fa anys entre ambdues universitats sobre Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió, a la UIB, i sobre Història i Art, a la RUDN.

Un altre dels focus d'atenció internacional de la Comissió Sectorial ha estat Colòmbia, on el grup participa des de fa quatre anys en la principal fira de postgraus del país, que se celebra el novembre, i a la qual aquest any es portarà, per primera vegada, l'oferta completa de postgraus del Grup 9 d'Universitats (G-9) mitjançant un catàleg físic que comprèn tota l'oferta dels màsters oficials i doctorats de les nou universitats i informació dels diferents campus i comunitats autònomes.

El Grup 9 d'Universitats (G-9) és una associació formada per les universitats públiques que són úniques en les seves respectives comunitats autònomes: Universitat de Cantàbria, Universitat de Castella-la Manxa, Universitat d'Extremadura, Universitat de les Illes Balears, Universitat de La Rioja, Universitat d'Oviedo, Universitat del País Basc / Euskal Herriko Unibertsitatea, Universitat Pública de Navarra i Universitat de Saragossa. 

Data de publicació: 09/11/2018