Escoltar

L'IFISC (CSIC-UIB) organitza una nova edició dels Colloquia on Complex Systems

Els seminaris es faran d'octubre a juny amb la participació de ponents internacionals que treballen a l'avantguarda dels sistemes complexos

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC) anuncia la seva sèrie de Colloquia on Complex Systems 2019-2020 com a part del seu programa d'Unitat d'Excel·lència María de Maeztu.

Colloquia on Complex Systems són una sèrie especial de seminaris impartits per ponents eminents que treballen a l'avantguarda dels sistemes complexos. Els temes dels col·loquis per al curs acadèmic 2019-2020 comprenen aspectes fonamentals de la ciència de sistemes complexos, juntament amb aspectes relacionats amb la biologia quàntica, els sistemes biològics i ecològics, la intel·ligència artificial i l'aprenentatge automàtic en els dominis clàssic i quàntic, així com les ciutats i els sistemes urbans.

La sèrie de col·loquis 2019-2020 començarà el 18 d'octubre a les 12 h amb el professor Stefan Thurner (Centre de Ciència de la Complexitat de Viena, Universitat de Medicina de Viena), que parlarà d’«Statistics of driven processes».

El segon seminari serà «Are there non trivial quantum effects in biology? A discussion from an open quantum system perspective», a càrrec de la professora Susana Huelga (Institut de Física Teòrica i Centre de Biociències Quàntiques, Universitat d’Ulm), el 27 de novembre a les 15 h.

El ponent següent serà el professor Amos Maritan (Laboratori de Física Interdisciplinària, Pàdua), amb «Optimality principles and scaling laws in living systems», el 5 de febrer a les 15 h.

El 9 de març, a les 15 h, el professor Wolfgang Maas (Institut de Ciències de la Computació Teòriques, Universitat de Tecnologia de Graz) oferirà la xerrada «Reservoir computing from the perspective of Deep Learning».

Per part seva, el 20 de maig, també a les 15 h, la professora Céline Rozenblat (Institut de Geografia i Sostenibilitat, Universitat de Lausana) parlarà d’«A multi-level network perspective on complex urban systems».

Els Colloquia on Complex Systems 2019-2020 es clouran amb «Learning and artificial intelligence in the quantum domain», a càrrec del professor Hans J. Briegel (Institut de Física Teòrica, Universitat d’Innsbruck i Departament de Filosofia, Universitat de Constança), el 17 de juny a les 15 h. 

Tots els seminaris s'impartiran a la sala de seminaris de l'IFISC (Aula Montserrat Casas) i es transmetran en línia a través de: https://ifisc.uib-csic.es/en/events/colloquia-complex-systems/

Data de l'esdeveniment: 18/10/2019

Data de publicació: 17/09/2019