Escoltar

El talent matemàtic es gradua a la UIB de la mà d’ESTALMAT

Eduardo Sáenz, presentador del programa televisiu de divulgació científica Orbita Laika, pronunciarà una conferència als estudiants i les seves famílies per tancar el primer curs

Dia: dissabte, 18 de maig del 2019
Hora: 11 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici Guillem Cifre de Colonya

Quinze alumnes d’entre 11 i 13 anys es graduen a la UIB en el marc de la tercera edició del programa ESTALMAT, dedicat a la detecció i l’estímul del talent matemàtic.

El doctor Eduardo Sáenz de Cabezón, professor a la Universitat de La Rioja i nou presentador del programa de TVE Orbita Laika, impartirà la conferència «Ganar, ganar, ganar y volver a ganar» als joves graduats i a les seves famílies.

Sobre ESTALMAT

La Universitat de les Illes Balears i la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-Xeix) organitzen a les Illes Balears la segona edició del projecte ESTALMAT, un programa coordinat a l’Estat per la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, que té com a objectiu la detecció i l’estímul del talent matemàtic en nins i nines que tenen entre 11 i 13 anys.

A la darrera edició, la tercera a la nostra comunitat, es varen inscriure més de 300 infants a les proves de selecció, dels quals varen sortir els quinze participants que aquest any acadèmic han rebut la formació del primer curs d’ESTALMAT. D’aquests 15 participants, 12 són residents a Mallorca i 3 a Menorca. La valoració de l’experiència tant dels infants com de les famílies i el professorat del programa és molt positiva.

El curs no segueix el currículum acadèmic de secundària, sinó que, mitjançant metodologies innovadores i engrescadores, se centra a desenvolupar aspectes i competències que generalment es deixen fora de la programació de les assignatures, malgrat que es consideren una part essencial de l’activitat matemàtica més genuïna. Les sessions són dirigides per l’equip docent d’ESTALMAT, format per una trentena de professors de secundària i de la Universitat.

Inscripció a les proves de selecció: fins al 26 de maig

Fins al 26 de maig és obert el període d’inscripció, perquè els nins i nines nascuts els anys 2006 i 2007 puguin optar a les quinze places que ofereix aquest programa formatiu per al curs que ve. Els quinze infants que aconsegueixin superar les proves de selecció, que es faran dia 1 de juny al campus de la UIB a Palma i a les seus universitàries de Menorca i d'Eivissa i Formentera, podran prendre part en un programa formatiu de dos anys de durada, que, mitjançant una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic, els permetrà millorar la capacitat de raonament i resolució de problemes.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 18/05/2019

Data de publicació: 09/05/2019