Escoltar

El Govern de les Illes Balears i la UIB donen les gràcies a totes les entitats, administracions i persones que han col·laborat per al bon funcionament de la PBAU

Les proves de batxillerat per a l’accés a la Universitat d’enguany han requerit una organització més complexa que mai, a causa de les condicions derivades de la COVID-19 i una xifra de matriculats un 30 per cent més elevada que el curs passat: 5.500 alumnes.

Per això, la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i la Universitat de les Illes Balears varen coordinar-se des del primer moment per garantir la seguretat sanitària dels participants, mantenint la qualitat acadèmica i la igualtat de condicions dels alumnes. Una de les primeres decisions va ser ampliar el nombre d’espais per fer-hi les proves. Així, a diferència de l’any passat, a Mallorca es varen habilitar sis espais fora de Palma: l’Auditori de Peguera, la Fàbrica Ramis (Inca), el poliesportiu d’Alcúdia, l’antiga terminal de l’aeroport de Palma, el poliesportiu de Manacor i l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar. I, a Palma, el campus de la UIB (passà de 2 a 8 edificis), el velòdrom de les Illes Balears i el Palau de Congressos.

A Menorca, la PBAU s’ha fet al recinte firal de Maó i a la sala multiusos de Ciutadella; a Eivissa, al recinte firal i, a Formentera, a l’IES Marc Ferrer. 

L’ampliació del nombre de seus també va dur implícit garantir que els exàmens es podien fer en les mateixes condicions d’ergonomia (amb taula pròpia) i de climatització (amb aire condicionat) a tots els espais.

També l’equip de coordinació i el professorat s’ha ampliat per a l’edició d’enguany. El nombre de professors implicats en les proves ha superat els 250 i també hi ha hagut una vintena d’alumnes col·laboradors per ajudar els examinands. 

Enguany s’ha hagut d’establir un protocol específic amb les mesures higièniques necessàries i la previsió d’horaris per evitar aglomeracions i facilitar la neteja i desinfecció dels espais. 

Després de l’esforç realitzat i el bon resultat de l’organització i del desenvolupament de les proves, tant la Conselleria com la UIB agraeixen públicament als serveis implicats de les dues administracions, als ajuntaments i consells insulars, empreses, entitats i forces de seguretat, tant municipals com autonòmiques i estatals, la seva implicació i disposició per poder facilitar el bon funcionament de tot el dispositiu. També agraeixen als alumnes la predisposició i responsabilitat, que han contribuït que tot l’operatiu s’hagi desenvolupat de manera adequada.

 

 

Data de publicació: 16/07/2020