Escoltar

Conferència: «La ciutat, un escenari d'infància», a càrrec de Clara Eslava

La doctora Clara Eslava visita la UIB per introduir-nos en l’estudi de l’adequació de l’espai urbà a les necessitats dels infants 

Dia: dijous, 23 de maig de 2019
Hora: De 17.30 a 20.30 hores
Lloc: sala d'actes de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari, Palma 

La conferència, organitzada pel Centre de Professors de Palma i el Grup de Recerca de la UIB en Primera Infància (GIPI), serà impartida per la doctora Clara Eslava, professora d’Estètica i Història del Disseny a la Universitat Antonio de Nebrija (Madrid), col·laboradora habitual de la Universitat de Navarra i codirectora del despatx Eslava y Tejada Arquitectos, juntament amb Miguel Tejada.  

És coordinadora i coautora del llibre Territorios de la infancia, que va rebre l’esment especial de Ministeri d'Educació d'Espanya al millor llibre educatiu. El 2016 va presentar la tesi doctoral, Huellas de la infancia en el impulso creativo. Ámbitos primigenios, el tutor de la qual fou l'arquitecte Juan Navarro Baldeweg. Tant una publicació com l’altra són dues referències imprescindibles en el camp que lliga la infància, l’arquitectura i l’educació.

Des de fa anys, Clara Eslava reflexiona i escriu sobre les necessitats espacials dels nins durant el procés de creixement: l'adequació dels espais de la ciutat, llars i centres educatius a aquestes pulsions infantils, i la petjada que l'etapa infantil deixa en totes les persones com a font de la nostra imaginació present. 

Data de l'esdeveniment: 23/05/2019

Data de publicació: 22/05/2019