Escoltar

71 alumnes de secundària de Mallorca reben els guardons com a guanyadors de les Olimpíades Escolars a la UIB

2.295 alumnes de les Illes Balears han participat en les 21 proves organitzades entre gener i maig de 2019. Els guanyadors d'Eivissa i Formentera rebran els premis el 5 de juny, i els de Menorca, el 7 de juny 

71 alumnes de secundària de Mallorca, acompanyats per les famílies i pels professors, han recollit els guardons que els acrediten com a guanyadors de les Olimpíades Escolars de la Universitat de les Illes Balears el curs 2018-19. Han lliurat els guardons el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; el conseller d'Educació i Universitat, doctor Martí March; la vicerectora d'Estudiants, doctora Rosa Isabel Rodríguez, i el director general de Planificació, Ordenació i Centres, senyor Antoni Morante.

Podeu trobar els noms dels alumnes guanyadors de cada prova als enllaços següents:

Entre els mesos de gener i maig de 2019, la Universitat de les Illes Balears ha organitzat 21 olimpíades escolars, en les quals han participat 1.660 alumnes de secundària de Mallorca, 262 d'Eivissa i Formentera, i 207 de Menorca. En total, 2.295 alumnes de secundària de les Illes Balears han posat a prova els seus coneixements en alguna de les proves.

Com a novetat, enguany també s’ha fet l'olimpíada de Llengua i Literatura Castellanes, en la qual han participat 100 alumnes de Mallorca, 16 de Menorca, i 19 d'Eivissa i Formentera. També s'ha recuperat l'olimpíada d'Alemany com a Segona Llengua Estrangera, i hi han participat 42 alumnes de Mallorca, 2 de Menorca, i 6 d'Eivissa i Formentera.

Guanyadors d'Eivissa i Formentera i de Menorca

Els alumnes guanyadors de les Olimpíades Escolars a la UIB d'Eivissa i Formentera i els de les Proves Cangur recolliran els premis durant l'acte que tindrà lloc el dimecres 5 de juny de 2019, a les 17 hores, a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera. A Menorca, l’acte de lliurament serà el divendres 7 de juny de 2019, a les 17 hores, a la Seu universitària de Menorca, a Alaior.

Olimpíades estatals

Els alumnes guanyadors de les Olimpíades Escolars a la UIB han participat en les fases estatals de les respectives olimpíades, i alguns han assolit bons resultats. L'alumna Zhuo Ying Jiang Li, de l'IES Son Pacs (Palma), ha aconseguit la medalla de plata en les fases estatals de l'olimpíada de Química i de la de Física. A més, l'alumne Joan Josep Ordóñez, de l'IES Felanitx, ha aconseguit la menció d'honor en la fase estatal de l'olimpíada de Física.

En el cas de la fase nacional de l'olimpíada de Filosofia, l'alumna Claudia Palacios Tortella, de l'IES Ramon Llull (Palma), va aconseguir el tercer lloc en la modalitat de fotografia filosòfica. L'alumne Guillem Rodríguez Coll, de l'ES Josep Sureda i Blanes (Palma), que havia participat en la Miniolimpíada de Filosofia a la UIB, va aconseguir també el tercer lloc en la modalitat de Dilema Moral de la fase nacional.

Enguany la UIB ha organitzat la fase nacional de l'Olimpíada de Biologia, que s’ha disputat del 28 al 31 de març. Hi han participat 61 alumnes de tot l'Estat, guanyadors de les respectives fases autonòmiques.

Seràs UIB

Les Olimpíades Escolars estan incloses en les activitats Seràs UIB del Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB). El Vicerectorat d'Estudiants de la UIB i la Conselleria d'Educació i Universitat, mitjançant el PORT-UIB, treballen conjuntament en el disseny i realització d'una sèrie d'activitats per facilitar als futurs alumnes de la Universitat la transició als estudis superiors, donar suport a les famílies i millorar la comunicació amb els centres educatius de les Illes Balears.

La UIB agraeix a les entitats i empreses patrocinadores el suport per fer possible les proves.  

Data de publicació: 29/05/2019