Escoltar

«Una hackató per desenvolupar solucions innovadores relacionades amb el turisme»

La UIB acollirà més d’un centenar de desenvolupadors de tot Europa per cercar solucions per al sector turístic. THack Mallorca és una hackató per a desenvolupadors professionals i per a estudiants que es durà a terme els dies 6, 7 i 8 de maig En parlam amb Toni Bibiloni, professor del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB.

Què passarà a la UIB els dies 6, 7 i 8 de maig de 2016?

La Tnooz Travel Hackathon Mallorca 2016, THack Mallorca, es durà a terme a la Universitat del 6 al 8 de maig. La THack Mallorca és un esdeveniment gratuït, amb dos tracks: desenvolupadors professionals i estudiants, que competiran per separat. L'objectiu és desenvolupar solucions innovadores relacionades amb el turisme.

Què és una hackató?

Hackató és un terme usat a les comunitats hacker per referir-se a una trobada de programadors. El seu objectiu és el desenvolupament col·laboratiu de programari. Aquests esdeveniments poden durar entre dos dies i una setmana

Qui hi pot participar?

Qualsevol que desitgi programar durant un cap de setmana amb altres programadors. Els grups es poden formar a la mateixa hackató. La THack Mallorca està oberta a desenvolupadors professionals i estudiants a partir de 18 anys.

La UIB hi col·labora; però, qui ho organitza?

Es tracta d’un esdeveniment organitzat per Tnooz, Hotelbeds, XapiX i altres empreses tecnològiques.

Què s'espera aconseguir?

Als desenvolupadors inscrits els faciliten accés i documentació de les interfícies API a utilitzar una setmana abans, i després, durant el cap de setmana, s'espera que els participants desenvolupin solucions a partir dels reptes definits que hauran rebut una setmana abans. Es pot desenvolupar sobre qualsevol plataforma iOS, Android, Web App HTML5, etc.

Les empreses tecnològiques organitzadores oferiran accés als seus entorns. Concretament s’oferirà accés a les API d’Hotelbeds (hotels, transfer i activitats), als serveis de XapiX (proporciona el programari que permet la connexió directa a terminals de comerç electrònic) i API de transport (vols). S'ofereixen equips de suport durant la hackató per ajudar els equips de desenvolupament a utilitzar tots els serveis.

Què hi guanyen els participants?

La hackató s'organitzarà com dos concursos de fins a 100 desenvolupadors, cadascun amb els seus propis premis, que arribaran a 5.000 euros. L'organització ofereix menjar i begudes durant tot l'esdeveniment. Els participants han d'organitzar pel seu compte els trasllats. Els inscrits rebran bons descomptes per al lloguer de cotxes, l’hotel, etc., per si desitgen utilitzar aquests serveis.

Com i on s’han d'inscriure?

Tots els participants s’han de registrar a Eventbrite i han de dur el seu tiquet al mòbil o imprès i una identificació amb fotografia per ser admesos a l'esdeveniment. Tots els membres de l'equip s’han de registrar individualment. 

Notícia relacionada

Data de publicació: 25/04/2016