XIX Olimpíada de Física Fase local de les Illes Balears

Després de la prova el professor de Física de la UIB Damià Gomis, cap de l'expedició científica a l'Antàrtida, explicarà la campanya als alumnes participants a l'Olimpíada

Llista de classificats

Dia: divendres, 29 de febrer de 2008
Lloc: edifici Mateu Orfila i Rotger, campus universitari de Palma, i seus de la UIB a Menorca i Eivissa i Formentera.

El Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears convoca la fase local de la XIX Olimpíada de Física, amb el patrocini de la Direcció General d'Administració, Ordenació i Inspecció Educatives.

L'organització convida els mitjans gràfics a prendre imatges, bé a l'inici de la prova (a les 9.50 hores), bé a l'inici de l'activitat complementària (a les 11.50 hores).

Informació sobre el desenvolupament de la prova

9-9.30 h Recepció de participants
9.40-9.50 h Entrada a l'aula
9.50-10 h Benvinguda als participants
10-11.30 h Realització de la prova

Activitat complementària a Palma

11.30-11.45 h Berenar
11.45 h Entrada a l'aula
11.50-12.30 h «La campanya oceanogràfica ESASSI de gener de 2008 a l'Antàrtida», per Damià Gomis, cap de la campanya i professor de la UIB.

Participants a la fase local

Alumnes matriculats del segon curs de batxillerat que cursen l'assignatura de Física en centres públics, concertats o privats de les Illes Balears. El dia 28 de febrer, hi ha un total de 66 alumnes inscrits dels centres de Mallorca, Menorca i Eivissa següents:

IES Alcúdia
IES Baltasar Porcel
IES Bendinat
IES Joan Ramis i Ramis
IES Marratxí
IES Pasqual Calbó i Caldés
IES Politècnic
IES Sa Colomina
IES Sa Pobla
IES Son Rullan
IES Joan Alcover
Col·legi Sant Josep Obrer
Col·legi La Salle
Col·legi Lluís Vives
Col·legi Mare Alberta
Col·legi Sant Gaietà

Estructura de la prova

La fase local de l'Olimpíada consistirà en una prova tipus test. Les preguntes del test presentaran quatre opcions per respondre i només una serà vàlida. A la pàgina web del Departament de Física hi ha un enllaç on es trobaran proves d'anys anteriors que es poden realitzar interactivament.

Temari de la prova de la fase local

El temari de la prova serà el de Física de primer de batxillerat i el dels blocs «Interacció gravitatòria», «Interacció elèctrica» i «Vibracions i ones» de Física de segon de batxillerat.

Premis

Els tres primers classificats rebran els premis següents:
•  Matrícula gratuïta a l'any acadèmic 2008-2009 en qualsevol dels estudis impartits a la UIB. Premi patrocinat per la Universitat de les Illes Balears.
•  Un obsequi de l' Associació de Físics de les Illes Balears.
•  Borsa de viatge per participar a la fase nacional, que tindrà lloc a Oviedo del 4 al 7 d'abril de 2008. Premi patrocinat per la Direcció General d'Administració, Ordenació i Inspecció Educatives, de la Conselleria d'Educació i Cultura.
•  380 euros el primer classificat, 285 euros el segon classificat i 220 euros el tercer classificat. Premi patrocinat pel Ministeri d'Educació i Ciència.

Documents relacionats

Data de publicació: 29/02/2008