L'OCDS projectarà tres pel·lícules sobre ecologisme, els moviments migratoris i la lluita contra el tràfic de dones i nines amb finalitat d'explotació sexual
Dia: els dijous 13 i 20 de setembre i 4 d'octubre de 2018
Hora: 20 hores
Lloc: Ca n'Oleo, c/ de l'Almudaina, 4, Palma
L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Universitat de les Illes Balears enceta el curs amb el cicle de cinema Voluntariat de Pel·lícula, una activitat lúdica amb la qual es volen despertar consciències i reflexionar de manera col·lectiva, amb tres línies temàtiques diferents: l’ecologisme, els moviments migratoris i la lluita contra el tràfic de dones i nines amb finalitat d’explotació sexual.
L'objectiu és reflexionar amb entitats que fan feina directa i activa en aquests àmbits per conèixer les dificultats que es troben en el dia a dia. Quins són els reptes de futur? Quina importància té la implicació i la tasca de les persones voluntàries? Què pots fer-hi tu? Cada sessió constarà d'una breu presentació inicial d'algunes de les entitats que treballen en cada temàtica i que formen part del Portal de voluntariat, a continuació es projectarà la pel·lícula, i l’activitat es tancarà amb un debat obert.
Programa
Dia 13 de setembre: Terraferma (2011), dirigida per Emanuele Crialese. Durada: 88 min. Tràiler
Sinopsi: Terraferma és la història d'una Sicília sense contaminar, fonamentalment habitada per pescadors. Encara que pràcticament no coneixen el turisme, els illencs comencen a canviar de mentalitat en adonar-se del potencial d’aquesta nova indústria. Al mateix temps, s’han d’enfrontar a estrangers sense papers i a una nova llei que els obliga a rebutjar aquells que cerquen ajuda. Aquesta política xoca directament amb la llei del mar, que obliga a rescatar qualsevol persona que es trobi en dificultats.
Entitats participants: Caritas Mallorca, Voluntaris de Monti-sion, Creu Roja Illes Balears
Dia 20 de setembre: Chicas nuevas 24 horas (2015), dirigida per Mabel Lozano. Durada: 70 min. Tràiler
Sinopsi: Chicas nuevas 24 horas és un documental únic, no només perquè barreja el fals documental amb la investigació a través de cinc països sinó també perquè col·loca el punt de vista en la mirada perversa del gran negoci que significa l’esclavitud sexual.
Entitats participants: Casal Petit, Metges del Món Illes Balears, Regidoria d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma
Dia 4 d’octubre: Poison Fire (2008). Dirigida per Lars Johansson. Durada: 30 min. Tràiler
Sinopsi: el delta del Níger és una zona de desastres ambientals després de cinquanta anys d'explotació petroliera. S'ha vessat un milió i mig de tones de petroli cru a les riberes, les granges i els boscs. El gas natural que conté el petroli cru no es recull, sinó que s'ha anat cremant en focs que duraven dies i dies. Aquestes flames produeixen tants de gasos d'efecte hivernacle com 18 milions de cotxes, i emeten substàncies tòxiques i cancerígenes en àrees densament poblades. La corrupció és desenfrenada, la situació d’inseguretat és terrible, la gent es mor. Però l'oli continua fluint.
Entitats participants: Amics de la Terra, GOB Mallorca
Data de l'esdeveniment: 13/09/2018
Data de publicació: 07/09/2018