Visita del Rector de la UIB, Llorenç Huguet, a Aspace

El Rector de la UIB, Llorenç Huguet, s’ha reunit amb els responsables de l’associació de paràlisi cerebral Aspace acompanyat de la vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Dolors Forteza, del vicerector de Títols i Tecnologia, Xavier Varona, i de la secretària de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, Margalida Miró, a qui s’ha presentat la tasca de la Comissió de Docència i Investigació d’Aspace, i s’han analitzat les possibilitats de col·laboració entre les dues entitats.

Per part d’Aspace han estat presents a la reunió el gerent, Jesús Hernando; el director de Desenvolupament Professional i Qualitat, Jorge Duque; la directora del centre d’educació especial Pinyol Vermell, Cristina Clar; i la directora d’Atenció Primerenca, Marta Marco.

Col·laboracions

Des d’Aspace s’ha proposat a la UIB col·laborar amb el centre en dos aspectes: en la millora de la formació dels professionals en les disciplines sanitàries, sociosanitàries i educatives i en el foment de la investigació científica conjunta al voltant de la paràlisi cerebral i discapacitats similars.

El rector Llorenç Huguet els ha traslladat el suport de la UIB i ha destacat la importància de la innovació i la transferència d’informació des de la Universitat a la societat en general.

Per la seva banda, el gerent d’Aspace, Jesús Hernando, ha parlat de la necessitat de tenir els millors professionals i d’investigar per millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral. També s’ha proposat que la UIB acrediti el «Curs de monitor d’oci i esport adaptat» d’Aspace, per fomentar el coneixement i la pràctica de l’esport adaptat. 

Actualment, Aspace i la UIB treballen en cinc projectes d’investigació, entre els quals hi ha una anàlisi de les polítiques d’igualtat i d’atenció a la dependència. 

Data de publicació: 10/02/2015