«Venís desde lejos» al Cinema d'Autor

Hi assistirà la directora, Amal Ramsis 

Dia: dijous 31 de març de 2022
Hora: 19.30 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, Palma
Entrada de franc. Reservau la localitat a <sac@uib.cat> 

El cicle Cinema dAutor presenta la pel·lícula Venís desde lejos, de la directora i guionista Amal Ramsis, que també n’és la muntadora, juntament amb Ariadna Ribas. Organitza el cicle el Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB, a través del Servei dActivitats Culturals.

Venís desde lejos és una pel·lícula documental que narra la història d’una família palestina. Aquesta família es va dispersar a conseqüència dels esdeveniments que succeïren el segle passat: la guerra civil espanyola, la Segona Guerra Mundial, la Nakba palestina i la guerra civil libanesa. A través del relat de la vida d’una família palestina, aborda la història dels més de 700 àrabs que varen combatre per la República en la Guerra Civil espanyola.
 
Amal Ramsis és una cineasta egípcia, nascuda al Caire el 1972. Els seus documentals, Solo sueños (2005), Prohibido (2011), La estela de la mariposa (2015) i Venís desde lejos (2018) han estat premiats i projectats a molts de festivals internacionals. El 2008 creà Entre Cineastes Cairo International Women's Film Festival, el primer festival anual de cinema realitzat per dones al món àrab. El 2009 va ser titular de la Càtedra de les Arts i Cultures de la Fundació Euroàrab a Granada. Ha estat membre del jurat de festivals varis, entre els quals CPH:DOX i Documenta Madrid. Ha dirigit més d’una cinquantena de tallers Dones en Correspondència i ha organitzat quaranta cicles de la Caravana Internacional de Cinema Àrab –Iberoamericà, realitzat per dones a diferents ciutats i països del món àrab i l’Amèrica Llatina.
 
Atès que es commemora que el cicle Cinema dAutor arriba a la quinzena edició, es dedica íntegrament a dones cineastes. Hi assistiran directores i professionals del cinema, que transmetran la seva visió del món, del cinema i de la vida. Són quinze anys dun cicle en el qual es presenten pel·lícules amb els directors, actors, muntadors i guionistes, que parlen de la seva feina, de les vivències personals en el seu treball i conten anècdotes de lobra, la qual cosa fa que l’espectador percebi el film des dun punt de vista propi i visqui l’experiència cinematogràfica duna altra manera. 

Data de l'esdeveniment: 31/03/2022

Data de publicació: 24/03/2022