El campus de la Universitat de les Illes Balears acull les VI Jornades de Treball Social, organitzades pel Comitè Estudiantil de Treball Social (CETS), amb la finalitat d'ampliar els seus coneixements respecte de les àrees socials, a les quals es vincula el seu futur rol professional. Les jornades, que es reprenen després dos anys per mor de la pandèmia de la COVID-19, seran els dies 14, 15 i 16 de març. S’hi tractaran temes com l'abordatge de la conducta suïcida, la violència i explotació sexual de menors en situació de vulnerabilitat, l'impacte social del turisme i la intervenció social de l'Església des d'una perspectiva crítica i de gènere.
Les jornades sorgeixen de l’interès i la preocupació dels estudiants del grau de Treball Social de la UIB per la seva formació com a professionals i per l’apoderament dels alumnes i la dignificació del Treball Social com a eina de transformació social.
Enguany, després de dos anys de pandèmia, l’atenció a la salut mental de la població en general i del col·lectiu professional en particular protagonitza el vessant més pràctic de les jornades, amb tallers orientats a fomentar l’autocura i que aborden temes com la gestió de l’ansietat, l’autoconeixement i l’art teràpia. En aquesta línia, s’han programat també dues sessions d’intervenció amb cans i cavalls, a càrrec de s’Hort Vell, una entitat sense ànim de lucre que fa servir els recursos que ofereix la interacció amb l’animal amb finalitats terapèutiques, educatives o socials.
El programa, dissenyat pels alumnes de Treball Social, inclou també conferències sobre els diferents àmbits d’aplicació professional dels estudis, com el sensellarisme, el treball social als centres educatius o el treball en xarxa amb els serveis socials i la policia local, però també sobre l’atenció a persones amb discapacitat, refugiades o que exerceixen la prostitució. Professionals de Creu Roja, Aspas, Ben Amics i l’ONCE, entre d’altres, hi participen amb les seves experiències.
Data de l'esdeveniment: 14/03/2022
Data de publicació: 15/03/2022