Una vuitantena d'estudiants de primària i secundària de Menorca participen en els tallers EnginyUIB Menorca

Dia i lloc

  • Dissabte 25 de març de 2023
  • CentreBit Menorca, Alaior

Horari

  • «Programa el teu robot»: estudiants de 12 a 16 anys
    • D’11.30 a 13.30 hores
  • «Dissenya el cotxe més ràpid»: estudiants de 8 a 11 anys
    • De 16.30 a 18.30 hores 

Són tallers en què es faran servir materials molt simples i que estan pensats per desenvolupar la creativitat i l’enginy dels estudiants. La majoria d’aquests tallers no tenen una solució única i, per tant, estan adaptats per a un ventall molt ampli d’edats. Abans del taller, es fa una presentació per explicar els tipus de feines associades a les enginyeries i a les matemàtiques.

Els tallers que s’impartiran seran els següents:

  • «Dissenya el cotxe més ràpid». El taller es concentra en les proves en túnels de vent que els enginyers de moltes indústries fan servir per desenvolupar productes, com avions i automòbils, i fins i tot edificis. Els equips d’estudiants construeixen el seu model d’automòbil fent servir productes de la vida quotidiana i en proven el disseny en un túnel de vent.
  • «Programa el teu robot» Cada equip aprendrà a dissenyar vibrobots mòbils que poden desenvolupar funcions diverses: desplaçar-se en línia recta, fer voltes, pintar, etc. Depenent de la funció desitjada, el robot ha de tenir un disseny determinat.

Ponents

Els tallers seran impartits per estudiants de l’Escola Politècnica Superior de la UIB, que guiaran els participants per fer l'activitat.

Els tallers EnginyUIB formen part del programa MEET-EPS, en què col·laboren l’Escola Politècnica Superior i empreses i institucions, les quals els financien. S’inclouen en les activitats Seràs UIB, de l'Oficina per al Programa d’orientació i transició a la Universitat (PortUIB).

El Consell de Menorca i el CentreBit Menorca col·laboren en la realització dels tallers EnginyUIB.

 

 

Data de l'esdeveniment: 25/03/2023

Data de publicació: 24/03/2023