Una vintena d'alumnes de la UOM viatgen a Polònia i a Turquia en el marc d'una acció formativa de la Comissió Europea

La Universitat Oberta per a Majors de la UIB coordina un projecte internacional finançat amb suport de la Comissió Europea anomenat NATURE, en el qual participen també una associació de Turquia i la Universitat de la tercera edat, Bialystok, de Polònia.

L’objectiu d’aquest projecte és promoure el diàleg entre les persones grans i oferir-los noves oportunitats a través de les noves tecnologies o l’ús d’una llengua comú, a més de promoure estils de vida saludables. Amb aquest projecte, a més, tene l’oportunitat de relacionar-se amb els seus coetanis europeus dins un marc educatiu.

El programa suposa que els participants s’hagin preparat durant tot l’any, amb cursos d’anglès i d’informàtica, la qual cosa els permetrà comunicar-se i compartir informació amb els seus companys.

El primer grup partirà cap a Polònia el dia 23 i tornaràn dia 27 de juny. Hi participen 10 alumnes de la UOM, 10 alumnes de Turquia i 40 alumnes polonesos

Per als dies de l’estada els amfitrions han preparat visites i excursions als espais naturals més significatius, com els boscs primigenis, el jardí forestal de Poczopek, el riu salvatge Narew i l’única reserva de bisons d’Europa, a més de mostres de cançons i danses populars, etc.

El mes de setembre de 2012 un segon grup de 12 alumnes de la UOM farà una visita a Afyonkarahisar, Turquia, amb un programa i objectius similars.

La cloenda d’aquest programa tindrà lloc a Mallorca el mes d’abril de 2013 i hi assistiran alumnes de Polònia, Turquia i Mallorca. 

Documents relacionats

Data de publicació: 22/06/2012