Una segona guia de bones pràctiques per a l'esport en edat escolar

La UIB i la Conselleria d’Afers Socials i Esports publiquen la guia Pautes per facilitar la intervenció educativa en famílies amb esportistes en edat escolar (II), resultat de la recerca del GICAFE 

El Grup d’Investigació en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (GICAFE) de la Universitat de les Illes Balears ha elaborat una nova edició actualitzada de Pautes per facilitar la intervenció educativa en famílies amb esportistes en edat escolar. Aquesta guia ha estat publicada per la Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través del programa Posam Valors a l’Esport, i ha tingut el suport de l’Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE) de la UIB.

Les línies d’actuació d’aquesta guia se centren en la intervenció dirigida a les famílies dels esportistes i els clubs; també va dirigida al teixit social de les Illes Balears. Pretén servir d’orientació per facilitar l’acompanyament de les famílies en la carrera esportiva dels infants, per educar en valors i afavorir la compaginació dels estudis, amb informació i pautes que puguin ajudar a ser constructius i oferir una bona experiència educativa i esportiva.

La guia s’ha elaborat a partir dels resultats d’un estudi sobre la creació d’entorns socials favorables en l’esport escolar fet per l’equip investigador del GICAFE de la UIB. La guia s’ha editat en català, castellà i anglès per poder utilitzar-la en diferents projectes europeus en els quals participen els investigadors del GICAFE.

La guia es distribuirà entre les famílies dels esportistes en edat escolar i es duran a terme seminaris de formació per als pares i les mares dels infants. 

Data de l'esdeveniment: 07/07/2022

Data de publicació: 07/07/2022