Una recerca de la UIB, protagonista del darrer número del "European Journal of Organic Chemistry"

Els investigadors del grup de Química Supramolecular han dissenyat un sensor artificial que detecta per fluorescència composts antineoplàstics emprats en la quimioteràpia

 

La reconeguda revista internacional European Journal of Organic Chemistry (EurJOC) dedica la portada del número del mes de novembre a un treball realitzat pels investigadors del grup de recerca de Química Supramolecular (SUPRAMOL) del Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears.

L'estudi, en el qual han participat el doctor David Quiñonero, la doctora Neus Piña, el doctor Pere M. Deyà, el doctor Jeroni Morey i la senyora Kenia A. López, se centra en el disseny i l'estudi d’un nou sensor artificial que detecta i quantifica per fluorescència certs composts antineoplàstics relacionats amb l’àcid fòlic i el metotrexat, que són substàncies emprades en quimioteràpia contra el càncer, en farmàcia i en alimentació. El mètode de quantificació d’aquestes substàncies que han desenvolupat els investigadors de la UIB és més simple i ràpid que els que s'utilitzen actualment. Fruit d’aquest treball també ha sorgit una patent de la UIB, actualment en fase de desenvolupament.

Documents relacionats

Data de publicació: 02/11/2011