Una mirada als reptes urbans de l’Amèrica Llatina i el Carib

El doctor Jesús M. González Pérez publica el llibre The Routledge Handbook of Urban Studies in Latin America and the Caribbean

 

El doctor Jesús M. González Pérez, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional del Departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears i president de l’Associació Espanyola de Geografia, ha publicat recentment el llibre The Routledge Handbook of Urban Studies in Latin America and the Caribbean (Routledge, 2022) juntament amb la doctora Clara Irazábal, de la Universitat de Maryland (Estats Units), i el doctor Rubén C. Lois González, de la Universitat de Santiago de Compostel·la.

El volum presenta els grans reptes contemporanis als quals s'enfronten les ciutats i els espais urbans de l’Amèrica Llatina i el Carib. El contingut d'aquest llibre multidisciplinari s'organitza en quatre grans seccions centrades en les històries i trajectòries del desenvolupament espacial urbà, la desigualtat i el desplaçament de les poblacions urbanes, els debats contemporanis sobre polítiques urbanes i el futur de la ciutat en aquesta regió. Estudiosos de diversa procedència i especialització analitzen les ciutats llatinoamericanes i del Carib i mostren que, malgrat la seva diversitat, comparteixen moltes característiques i desafiaments i que és valuós sistematitzar aquest coneixement tant per comprendre-les i explicar-les més bé com per promoure més equitat i sostenibilitat.

Les contribucions d'aquest manual enriqueixen l'estudi teòric, empíric i metodològic dels processos d'urbanització i les polítiques urbanes de l'Amèrica Llatina i el Carib en un context global, la qual cosa el converteix en una referència important per als acadèmics de tot el món. El llibre està dissenyat per satisfer les necessitats d'estudi i consulta interdisciplinàries d'estudiants de grau i postgrau d'arquitectura, disseny urbà, planificació urbana, sociologia, antropologia, ciències polítiques i administració pública, entre d’altres.

Data de publicació: 07/10/2022