Una alumna de la UIB rep una beca de 18.000 euros per estudiar els efectes del consum moderat de cervesa sobre el càncer de mama

L'alumna del Màster Universitari en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments de la UIB Maria del Mar Blanquer Rosselló, ha rebut una de les dues beques d'investigació Manuel de Oya: Cervesa, Salut i Nutrició, que atorga el Centre d'Informació Cervesa i Salut (CICS). La beca, per import de 18.000 euros, permetrà a Maria del Mar Blanquer, llicenciada en Biologia i Bioquímica per la UIB, investigar la relació entre un dels flavonoides que conté la cervesa amb els radicals del càncer de mama.

El projecte de recerca, titulat «Acció del flavonoide 8-prenilnaringenin (8PN), principi estrogènic contingut en el llúpol de la cervesa, sobre la modulació dels nivells de producció ROS en línies cel·lulars de càncer de mama amb diferent ràtio ERa/ER», serà supervisat per la doctora Maria del Pilar Roca Salom, catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut i investigadora principal del Grup Multidisciplinari d'Oncologia Translacional de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) de la UIB.

Documents relacionats

Data de publicació: Wed Feb 01 12:38:00 CET 2012