Un total de 306 estudiants de grau inicien el curs a la seu de la UIB a Eivissa i Formentera

Un total de 306 estudiants de grau han iniciat les classes del curs 2022-23 a la seu d’Eivissa i Formentera de la Universitat de les Illes Balears. Les dades són provisionals, ja que la matrícula continua oberta, com també ho està la inscripció i matrícula als màsters universitaris i altres cursos de la UIB. El nombre d’alumnes de nou ingrés de la seu d’Eivissa i Formentera és de 103, dels quals 71 són dones i 32 són homes.

Novetats 2022-2023 a la seu d’Eivissa i Formentera

La Universitat de les Illes Balears arranca el curs amb algunes novetats quant a l’oferta d’estudis, ja que comença el doble grau d’Educació Infantil i Educació Primària, on s’han matriculat un total de 20 alumnes, que s’afegeixen als 48 que continuen estudis matriculats al grau d’Educació Primària. A més, el nombre de places de nou ingrés al grau d’Infermeria s’ha incrementat en 5 a la seu d’Eivissa-Formentera, on actualment s’han matriculat 17 alumnes de nou ingrés (15 dones i 2 homes).

De la resta d’estudis, un total de 22 alumnes inicien estudis de Dret, amb un total de 65 estudiants matriculats, i 25 comencen el grau d’Administració d’Empreses, en el qual hi ha 55 alumnes matriculats aquest curs. La matrícula del Màster universitari en Formació del Professorat està oberta actualment.

Graduació i inauguració del curs

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Jaume Carot, ha presidit avui a la seu d’Eivissa i Formentera l’acte de graduació de l’any acadèmic 2021-22 i l’acte d’inauguració del curs 2022-23. Hi han participat un total de 39 alumnes, que han rebut l’obra gràfica que simbolitza el pas per la UIB dels graduats l’any 2021-22. Enguany, l’obra és una fotografia d’Antoni Costa Fiol. Les graduades Inès Ribas Torres i Marina Cabrer Costa, alumnes del grau d'Educació Primària, han intervingut en nom dels seus companys.

La lliçó inaugural de l’any acadèmic 2022-23 ha anat a càrrec de la doctora Margalida Pons, professora de Filologia Catalana, amb el títol «Poesia i ciència: la passió d’un encontre».

A l’acte han assistit el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, Miquel Company; el batle d’Eivissa, Rafel Ruiz; la presidenta del Consell Insular de Formentera, Ana Juan; el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicente Marí, i el president del Consell Social de la UIB, Bartomeu Llinàs.

25è aniversari

Enguany, la Universitat de les Illes Balears celebra el 25è aniversari de la creació de la seu d’Eivissa i Formentera, que començà a funcionar el curs 1997-98 a l’edifici cedit pel Consell Insular, al carrer Bes número 9 d’Eivissa. Deu anys més tard, el Consell d’Eivissa aprovava el projecte de rehabilitació de l’edifici de la Comandància Militar d’Eivissa per ubicar-hi la seu actual de la UIB a les Pitiüses. Els actes de commemoració van tenir lloc els mesos d’abril i maig amb diferents activitats culturals. Actualment, la seu d’Eivissa i Formentera acull més de 300 alumnes d’estudis oficials de grau i postgrau, i té una programació estable de la Universitat Oberta per a Majors (UOM), que començà l’any 1999. La UIB també imparteix activitats i tallers de foment de les vocacions i promoció dels estudis entre els alumnes de primària i secundària. 

.

Data de l'esdeveniment: 15/09/2022

Data de publicació: 14/09/2022