Un total de 245 estudiants de grau inicien el curs a la seu de la UIB a Menorca

Un total de 245 estudiants de grau han iniciat les classes del curs 2022-23 a la seu de Menorca de la Universitat de les Illes Balears. Les dades són provisionals, ja que continua oberta la matrícula al Màster de Formació del Professorat i a altres cursos de la UIB. El nombre d’alumnes de grau de nou ingrés a la seu de Menorca és de 61, mentre que 184 continuen els seus estudis.

La Universitat de les Illes Balears arranca el curs amb algunes novetats quant a l’oferta d’estudis, ja que comença el doble grau d’Educació Infantil i Educació Primària, on s’han matriculat un total de 20 alumnes, que s’afegeixen als 51 que continuen estudis matriculats al grau d’Educació Primària. A més, el nombre de places de nou ingrés al grau d’Infermeria es va incrementar el curs 2020-21 a la seu de Menorca, on actualment s’hi han matriculat 15 alumnes.
 
Enguany, el Govern i la UIB han impulsat l’ampliació de la seu universitària de Menorca amb la compra d’un nou edifici a Alaior. L’immoble, situat al carrer de la Costa d’en Macari, 7, té una superfície construïda de 536,60 m2 i una superfície útil de 416,98 m2, que s’afegeixen als 1.038,53 m2 dels dos edificis de la seu actual, Can Salort i Santa Rita. Això suposarà un augment d’un 40% de superfície útil per acollir més alumnes, professorat i personal administratiu i de suport. El projecte d’obres té un pressupost de 2,9 milions d’euros que finançarà el Govern, i està previst que les noves instal·lacions, ja equipades, entrin en funcionament l’any 2025.
 
La Universitat també treballa per implantar el grau d’Enginyeria Informàtica a la seu de Menorca per al curs 2023-24.

Graduació i inauguració del curs

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Jaume Carot, presidirà avui a la seu de Menorca l’acte de graduació de l’any acadèmic 2021-22 i l’acte de inauguració del curs 2022-23. Un total de 18 alumnes participaran a l’acte i rebran l’obra gràfica que simbolitza el pas per la UIB dels graduats l’any 2021-22. Enguany, l’obra és una fotografia d’Antoni Costa Fiol. La graduada Margarita Coll, alumna del grau de Dret, intervindrà en nom dels seus companys.

La lliçó inaugural de l’any acadèmic 2022-23 anirà a càrrec de la doctora Margalida Pons, professora de Filologia Catalana, amb el títol «Poesia i ciència: la passió d’un encontre».
 
A l’acte està prevista l’assistència del president del Consell Social de la UIB, Bartomeu Llinàs; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, Miquel Company; el vicepresident i conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria, i el batlle d’Alaior, Josep Lluís Benejam, entre d’altres.
 
Exposició 30 anys de la Facultat d’Educació

Prèviament a l’acte de graduació i inauguració del curs, el Rector de la UIB i el degà de la Facultat d’Educació, Miquel Oliver, han inaugurat a la seu de la Universitat a Can Salort l’exposició 30 anys d’Educació, una mostra col·lectiva de Diana Bustamante, Florit Nin i Menéndez Rojas, amb motiu del 30è aniversari de la Facultat d’Educació de la UIB, que podrà visitar-se a la seu universitària fins al 31 d’octubre.

25è aniversari

La Universitat de les Illes Balears es va implantar a Menorca el curs 1997-98, a l’espai cedit per l’IES Josep Miquel i Guàrdia d’Alaior. El curs següent, el 1998-99, s’estrenà la llavors anomenada Extensió Universitària de Menorca, a l’edifici de Can Salort. L’edifici fou inaugurat el 16 de desembre de 1998. Uns anys després, el 15 de març de 2007, es va inaugurar l’ampliació de la seu amb l’edifici de Santa Rita.

Aquest curs, la UIB ha celebrat, per tant, el 25è aniversari de la seva implantació a Menorca. Actualment, la seu de la UIB de Menorca acull més de 200 alumnes d’estudis oficials de grau i postgrau i té una programació estable de la Universitat Oberta per a Majors (UOM), que començà l’any 1999. La UIB també imparteix, a les seus, activitats i tallers de foment de les vocacions i promoció dels estudis entre els alumnes de primària i secundària. Des del curs 2018-19, la seu de la UIB acull també el Servei d’Orientació Professional del Departament d’Orientació i Inserció Professional (DOIP) de la FUEIB, amb el suport del SOIB. 

. 

Data de l'esdeveniment: 22/09/2022

Data de publicació: 22/09/2022