Un safari de biodiversitat i una exposició per promoure la Nit Europea de la Recerca

Acompanyau els investigadors de la UIB, el dissabte 5 de juny, en una ruta guiada pel bosc de Bellver a la recerca de la biodiversitat i emprant l'aplicació mòbil de Biodibal

Els projectes que han rebut finançament europeu s'exposaran a Sa Riera de l’11 de maig al 8 de juny 

La Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de les Illes Balears ha organitzat  activitats diverses per a les pròximes setmanes amb l’objectiu de promoure la participació en les activitats que es programen per commemorar la Nit Europea de la Recerca el dia 24 de setembre.

Safari de biodiversitat

El Safari de biodiversitat és una experiència de ciència ciutadana per conèixer la biodiversitat que s’amaga al bosc de Bellver, el veritable pulmó verd de Palma i un dels espais més emblemàtics de la ciutat, pels seus valors naturals i culturals.

El dissabte, 5 de juny de 2021, coincidint amb el Dia del Medi Ambient, farem una ruta pel bosc de Bellver al mateix temps que ajudarem la comunitat científica de la Universitat de les Illes Balears a documentar les espècies vegetals i animals que hi habiten mitjançant l’aplicació mòbil del projecte Biodibal, la plataforma digital més important sobre la biodiversitat de les Illes Balears.

Aquesta activitat està destinada a un públic familiar, amb infants a partir de 5 anys, que han d’anar acompanyats d’un adult. Es farà en dos torns: de les 10 a les 12 i de les 12 a les 14 hores. El nombre màxim de participants és de 40 persones i cal apuntar-s’hi enviant un correu electrònic a l’adreça <culturacientifica@uib.cat> abans de l’1 de juny de 2021.

El Safari de biodiversitat l’organitza la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UIB amb el suport de Biodibal, el grup de recerca en Ecologia Interdisciplinària i l’Ajuntament de Palma.

Exposició Investigam per avançar

La recerca científica aporta solucions innovadores a problemes reals. Una evidència d’això són els projectes de recerca de la Universitat de les Illes Balears que han obtingut finançament de la Unió Europea, i que la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació i el Servei d’Activitats Culturals de la UIB volen donar a conèixer amb l'exposició Investigam per avançar, que es podrà visitar a Sa Riera de l'11 de maig al 8 de juny de 2021.

S’hi mostraran catorze projectes centrats en els grans reptes que afronta la nostra societat: la salut, el canvi climàtic, l'envelliment de la població, l'alimentació sostenible, la transició a un nou model energètic, i el desenvolupament de sistemes robòtics i de noves formes d'intel·ligència artificial.

Tots aquests projectes han estat mereixedors del finançament de la Comissió Europea en el marc de convocatòries competitives, i suposen un reconeixement important a la qualitat de la recerca que fan els investigadors de la Universitat.

Mesures d’adaptació a la COVID-19

D’acord amb les normes sanitàries adoptades per la COVID-19, és obligatori que tothom, a partir dels 6 anys, dugui màscara posada. A més, podran visitar l’exposició simultàniament 20 persones com a màxim. Hi tindran prioritat les qui hagin demanat hora a l’adreça electrònica <sac@uib.cat>.

Nit Europea de la Recerca

Aquestes activitats s’emmarquen en el programa d’actes que la UIB, a través de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, i la resta d’universitats del Grup 9 d’Universitats han organitzat per donar a conèixer la Nit Europea de la Recerca, que es durà a terme el 24 de setembre a més de 370 ciutats europees. A través del projecte Green 9 Night, la UIB ha obtingut finançament de la Unió Europea en el marc de les accions Marie Skłodowska - Curie (MSCA) per dur a terme aquestes activitats, que tenen l’objectiu d’acostar a la societat la tasca dels investigadors.  

Les activitats que es preparen tindran com a fil conductor la sostenibilitat i el medi ambient, i dues dates destacades: una setmana verda, que serà al juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) i el Dia dels Oceans (8 de juny), i l'esdeveniment principal, que se celebrarà a tot Europa el 24 de setembre.

Podeu consultar el programa d'activitats a les webs <http://culturacientifica.uib.cat> i <http://www.nitrecercaG9.es>. 

Logo UE

 

Data de l'esdeveniment: 05/06/2021

Data de publicació: 05/05/2021