Un grup d'alumnes de la UIB estudien la biodiversitat de la Patagònia argentina

Cinc alumnes de Biologia han fet una estada científica de deu dies a la península Valdés per conèixer la flora i la fauna terrestre i marina d’aquest territori  

Cinc alumnes de Biologia de la Universitat de les Illes Balears han fet una estada de deu dies a la península Valdés, a la Patagònia d’Argentina. Del 30 d’octubre al 9 de novembre aquest grup d’estudiants han participat en sessions teòriques i pràctiques i visites de camp a través de les quals han pogut conèixer de primera mà els principals valors de la biodiversitat d’aquest territori i els principals mètodes per a la recerca i la gestió de l’estepa patagònica.

En total, han fet 100 hores de formació dedicades al coneixement dels diferents tipus d’ambient (estepa, platja, litoral rocós, saladar...) i de fauna (balena, elefants marins, guanacs...) que es poden trobar en aquest territori, reconegut com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de l’any 1999. Gràcies a l’estada, els alumnes han pogut tenir una visió integrada d’aquest sistema ecològic, així com dels problemes i les alternatives de gestió d’aquests espais naturals. Fruit de la formació rebuda, els alumnes han obtingut el títol d’Expert Universitari en Biodiversitat de la Patagònia Extrandina de la UIB.

Al llarg d’aquesta estada, els alumnes han realitzat sortides de camp diàries que els han permès visitar els enclavaments més destacats de la península i realitzar avistaments des d’embarcacions i des de la costa.

El curs l’han impartit especialistes del Centro Nacional Patagónico, la Fundación Vida Silvestre Argentina i el doctor Joan Rita, professor de Botànica de la UIB. A més, ha comptat amb l’auspici de la Universitat Nacional de la Patagònia San Juan Bosco.  

Vídeo

Data de l'esdeveniment: 18/11/2014

Data de publicació: 18/11/2014