Un centenar de participants a l’Scratch Day de la UIB

L'Escola Politècnica Superior de la UIB organitza aquesta iniciativa per acostar la programació i la robòtica als nins i joves de 7 a 16 anys

 

L’Scratch Day arriba enguany a la cinquena edició amb una jornada que aplegarà un centenar de nins i joves de 7 a 16 anys al campus universitari el dissabte 7 de maig. Durant tot el matí, els assistents participaran en els tallers i concursos de reptes basats en l’Scratch, un llenguatge de programació per a infants desenvolupat pel MIT (Estats Units). Per a aquesta edició, l’Scratch Day amplia l’oferta d’activitats amb tallers d’introducció a la programació i a la robòtica, i manté la part de competició i reptes de les edicions anteriors.

Tallers

L’Scratch Day inclou quatre tallers pensats perquè qualsevol infant, amb experiència o sense, pugui avançar en el món de la computació, la programació i la robòtica.

  • Taller d’introducció a l’Scratch. Per a nins i joves sense experiència prèvia en Scratch que vulguin fer les primeres passes en el món de la programació.
  • Taller d’Scratch creatiu. Per a nins i joves amb coneixements bàsics d’Scratch que vulguin descobrir com la programació pot ser una eina ideal per plasmar la seva creativitat.
  • Taller d’iniciació a Python. Per a nins i joves amb coneixements avançats en Scratch que es vulguin introduir en un llenguatge de programació tradicional.
  • Taller de Lego Spike. Per a nins i joves que vulguin fer les primeres passes en el món de la robòtica.

Reptes i concursos d’Scratch

Com a activitat per als qui ja tenen una certa experiència en la programació, l’Scratch Day inclou reptes i concursos relacionats amb la programació en Scratch. En aquests reptes i concursos, es proposen una sèrie de proves i temes sobre els quals es pot elaborar algun tipus de projecte en alguna de les tres modalitats de participació:  

  • Concurs de nivell inicial: resolució de diversos reptes curts que hauran de resoldre’s mitjançant projectes en Scratch.
  • Concurs de nivell mitjà: amb una mecànica similar a la del concurs de nivell inicial, però amb més magnitud i dificultat. Consisteix a solucionar un o dos reptes complexos de nivells diferents.
  • Concurs de nivell avançat: consisteix a crear completament un projecte des de la concepció o el disseny fins a la seva realització i implementació en Scratch amb una restricció sobre la temàtica, que s’indicarà el dia del concurs.

Lliurament de premis

El lliurament de premis per als qui hagin superat més bé les proves dels concursos, així com per a aquells que hagin destacat en els tallers, es farà el dissabte a les 13.30 hores a la sala d'actes de l'edifici Anselm Turmeda.

L’Scratch Day forma part del programa MEET-EPS, de col·laboració entre l’Escola Politècnica Superior i empreses i institucions, que amb el seu suport financen aquestes activitats. 

Data de l'esdeveniment: 07/05/2022

Data de publicació: 04/05/2022