Un balanç de la lluita internacional contra la discriminació de la dona

Presentació del llibre Las decisiones del Comité para la Eliminación de la Discriminación de la Mujer en el marco general de la protección internacional de los derechos humanos, de Margalida Capellà 

Dia: dimecres, 4 de març de 2015
Hora: 20 hores
Lloc: Llibreria Lluna, c/ del General Riera, 68, Palma  

Tindrà lloc la presentació del llibre Las decisiones del Comité para la Eliminación de la Discriminación de la Mujer en el marco general de la protección internacional de los derechos humanos, de la doctora Margalida Capellà, professora del Departament de Dret Públic de la UIB i investigadora del grup de recerca en Dret Internacional i Dret de la Unió Europea. El llibre l’ha publicat Edicions UIB.

Hi intervindran la directora de la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere, doctora Esperança Bosch; la directora de la col·lecció Estudis de Violència de Gènere d’Edicions UIB, doctora Marta Fernández; i l’autora.

L’obra

La no discriminació és la clau per aconseguir el ple gaudi dels drets de les dones i a això es va consagrar la Convenció Internacional per a l'Eliminació de Totes les Formes de Discriminació contra la Dona de 1979, un tractat únic en el marc general de la protecció internacional dels drets humans pel seu enfocament de gènere, integral i transformador. L'òrgan que aplica aquesta Convenció, el Comitè de la CEDAW, ha desenvolupat i interpretat els drets reconeguts en la Convenció mitjançant les seves recomanacions i observacions generals, però sens dubte l'inici de la competència del Comitè per rebre comunicacions o denúncies individuals després de l'adopció del seu Protocol Facultatiu el 1999 va permetre donar la veu a les dones víctimes de discriminació pel simple fet de ser dona. Una dècada després de la primera decisió del Comitè el 2004, és hora de fer balanç de les nombroses aportacions d'aquestes decisions i de plantejar els reptes i les dificultats que probablement assumirà el Comitè els propers anys. 

Data de l'esdeveniment: 04/03/2015

Data de publicació: 26/02/2015