Turisme i transformació d'espais urbans

Presentació del llibre Ciudades en transición. Procesos urbanos y políticas de rehabilitación en contextos diferenciados: Centro Histórico de La Habana y Ciudad Colonial de Santo Domingo 

Dia: dilluns, 28 de setembre de 2015
Hora: 18.30 hores
Lloc: aula ASSAL05a, edifici Antoni M. Alcover i Sureda, campus universitari, Palma  

Tindrà lloc la presentació del llibre Ciudades en transición. Procesos urbanos y políticas de rehabilitación en contextos diferenciados: Centro Histórico de La Habana y Ciudad Colonial de Santo Domingo, dels investigadors de la UIB Jesús M. González Pérez, Margarita Novo Malvárez, Onofre Rullan Salamanca, Sònia Vives Miró, i els investigadors de la Universitat de l’Havana Eduardo Salinas Chávez, Ricardo Remond Noa, Maite Echarri Chávez i Roberto González Sousa.

El llibre presenta els resultats de la tasca duta a terme en el marc del projecte de cooperació universitària al desenvolupament «Turisme i transformació d'espais urbans. Anàlisi comparada i transferència de coneixement per a diferents ciutats de Cuba i la República Dominicana», finançat a l’IX Convocatòria d'ajuts per a projectes de cooperació universitària al desenvolupament 2012. L'objectiu principal d'aquest projecte era estudiar els processos de transformació social i urbana vinculats al desenvolupament del turisme de sol i platja (casos de Boca de Camarioca i El Hoyo de Friusa) i al turisme urbà (casos del centre històric de l'Havana i la Ciudad Colonial de Santo Domingo).

L’obra analitza de forma comparada dinàmiques sociourbanes vinculades fonamentalment al turisme i polítiques de planejament de dos importants centres històrics del Carib declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

La publicació té l'objectiu de contribuir a educar i formar tant la societat en què s'emmarca l'estudi (Cuba, República Dominicana i països del Carib en general) com l'alumnat i el professorat de la UIB que treballa en temes afins. L'important material fotogràfic i cartogràfic aportat, degudament completat amb anàlisis científiques rigoroses i ben documentades, contribueix a la seva difusió i visibilitat entre diferents col·lectius i grups socials. 

Data de l'esdeveniment: 28/09/2015

Data de publicació: 23/09/2015