Tres projectes d'estudiants d'ESO, a la final del I Certamen de Projectes Educatius de Química

El lliurament de premis es farà el dijous dia 17 de maig a les 18 hores. Un total de 72 equips de primària han presentat vídeos al I Concurs «El meu primer experiment»

Dia: dijous, 17 de maig de 2018
Hora: 18 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari, Palma

El dijous dia 17 de maig, a les 18 hores, es durà a terme l’acte de lliurament dels premis corresponents al I Certamen de Projectes Educatius de Química, orientat a estudiants de tercer i quart d’ESO, i al I Concurs «El meu primer experiment».

L'objectiu d’aquestes dues iniciatives, que s’impulsen des del Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears per primera vegada, és promoure l'interès per les matèries científiques en general i per la Química en particular, i fomentar el coneixement de la implicació de la Química en la nostra qualitat de vida.

I Certamen de Projectes Educatius de Química

Pel que fa al Certamen de Projectes Educatius de Química, hi han participat alumnes de tercer i quart d’ESO dels centres educatius de les Illes, amb projectes educatius relacionats amb la temàtica «La Química a ca nostra», que han permès posar l’accent en les aportacions de la Química al benestar i la qualitat de vida a les llars.

Els projectes finalistes són:

Detergents (IES Santa Margalida )

  • Realitzat per: Carme Font Caldentey, Joan Font Perelló, Maria Antònia Perelló Nogales, Marina Poquet Ramon. 
  • Tutora: M. Carme Capó Ferriol. 

Els desembossadorsUn estudi sobre la composició i el seu efecte (IES Pascual Calbó i Caldés)

  • Realitzat per: Víctor Fernández Moll, Azarías Roca Pons, Jordi Ramon Téllez Zamora, Miquel Tudurí Pons. 
  • Tutor: Sebastià Pons Vinent. 

Solucions per a músics (IES Joan Maria Thomàs)

  • Realitzat per: Gerard Seguí, Júlia Valera, Aroha Marí, Lucas Trabado 
  • Tutora: Margalida Nadal Riera.

Els integrants dels equips dels tres projectes finalistes realitzaran una exposició oral dels seus projectes de deu minuts com a màxim, que pot tenir el suport de mitjans audiovisuals, mentre que els grups que han participat al concurs però no han estat seleccionats exposaran els aspectes més destacats del seu projecte mitjançant la presentació de pòsters. 

I Concurs «El meu primer experiment»

D’altra banda, el concurs «El meu primer experiment» ha comptat amb la participació de 72 equips d’infants de primària de les Illes Balears. Els tres vídeos de cada categoria que hagin rebut un major nombre de «M’agrada» a la pàgina de Facebook DquimicaUIB, se seleccionaran per ser valorats per la Comissió de Direcció del Departament, que triarà el vídeo guanyador de cada categoria. Els guanyadors es donaran a conèixer durant aquest acte.

A l’acte de lliurament dels premis hi estan convidats tots els participants (alumnes i professors), així com les famílies i els amics i els membres del Departament de Química. L’acte comptarà amb la participació del doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears; la doctora Rosa Isabel Rodríguez, vicerectora d’Estudiants; el doctor Joan Frau, vicerector de Docència de la UIB i president de l'Associació de Químics de les Illes Balears; el senyor Antoni Morante, director general de Planificació, Ordenació i Centres del Govern de les Illes Balears; i la doctora Carme Rosselló, subdirectora del Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears

Data de l'esdeveniment: 17/05/2018

Data de publicació: 16/05/2018