"Tourism Emergency QR": Una aplicació pionera per millorar l'atenció d'emergència a turistes

Conveni amb l’Autoritat Portuària 

Dia: dilluns, 4 de maig de 2015
Hora: 11 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma  

El senyor Albert Pons,  president de l’Autoritat Portuària de les Balears, i el senyor Llorenç Huguet, Rector de la UIB, han signat un conveni de col·laboració per desenvolupar programes i estudis conjunts i l’intercanvi i la cooperació en els camps de la docència, formació d'estudiants, divulgació i investigació.

Entre els camps a desenvolupar, des del Grup de treball interdisciplinari SmartCity/SmartDestination de la UIB i en col·laboració amb la Policia Local de Palma, s’està fent feina en una aplicació pionera, Tourism Emergency QR, que permetrà millorar l’atenció d’emergències als turistes de creuers que voluntàriament hi vulguin tenir accés. La plataforma crea un codi QR amb autocontingut amb informació encriptada que incorporarà les dades personals i relatives a informació sanitària de les persones que les vulguin cedir per poder ser usades en cas de situacions d’emergència millorant la capacitat i l’efectivitat de l’atenció que es podrà oferir.

Les tres institucions implicades en el conveni han valorat de manera molt positiva l’acostament entre la Universitat i l’Autoritat Portuària. 

A l’acte també hi han assistit el senyor Francesc Mas, coordinador d’Innovació i Desenvolupament de la Policia Local de Palma; el doctor Bartomeu Alorda, professor del Departament de Física i coordinador del grup de treball Interdisciplinari SmartCity/SmartDestination de la UIB;  i el doctor Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació i Transferència de la UIB.

Data de l'esdeveniment: 04/05/2015

Data de publicació: 30/04/2015