Tornen els seminaris «Colloquia on Complex Systems 2019» de l'IFISC

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC) anuncia la seva sèrie Colloquia on Complex Systems 2019 com a part del programa d'Unitat d’Excel·lència María de Maeztu. Colloquia on Complex Systems és una sèrie especial de seminaris impartits per ponents eminents que treballen a l'avantguarda dels sistemes complexos. Els temes dels col·loquis abasten aspectes de la ciència de sistemes complexos relacionats amb els sistemes socials, financers i biològics, el clima, les xarxes cerebrals, així com la biologia quàntica.

La sèrie de col·loquis de 2019 començarà el 16 de gener a les 15 hores amb el professor Henk A. Dijkstra (Centre for Complex Systems Studies, de la Universitat Estatal d’Utrecht), que parlarà sobre The El-Niño Phenomenon: Complexity and Predictability.

El segon ponent serà el professor Rosario N. Mantegna (Universitat de Palerm), que impartirà el seminari Noise and information in economic and financial systems, el 13 de març a les 15 hores. El dia 2 d’abril, el professor Viktor Jirsa (Institut de Neurociències dels Sistemes, CNRS - Universitat d’Ais-Marsella) oferirà la ponència Emergence and pattern formation in large-scale brain networks: from bifurcations to epilepsy, i el 21 de juny, el professor Hernan Makse (Complex Networks and Data Science Lab, Levinch Institute of City College of New York) parlarà sobre Essential nodes and keystones species in the brain, ecosystems and social systems. Totes dues intervencions seran a les 15 hores.

El professor Stefan Thurner (Complexity Science Hub Vienna, Universitat de Medicina de Viena) serà el següent ponent, el 18 d’octubre al migdia, amb el seminari titulat Statistics of driven processes. Colloquia on Complex Systems 2019 acabarà amb el seminari Are there non trivial quantum effects in biology? A discussion from an open quantum system perspective, a càrrec de la professora Susana Helga (Institute of Theoretical Physics i Centre of Quantum BioScience, de la Universitat d’Ulm) el 27 de novembre a les 15 hores.

Tots els seminaris s'impartiran a la sala de seminaris de l'IFISC (Aula Montserrat Casas) i s'emetran en reproducció en continu a: <https://ifisc.uib-csic.es/en/events/colloquia-complex-systems/colloquia-2019/>. 

Data de publicació: 10/01/2019