Tast de cerveses elaborades pels alumnes de l'assignatura Aplicacions de la Fisiologia Vegetal del grau de Biologia

Els alumnes de l’assignatura Aplicacions de la Fisiologia Vegetal, del grau de Biologia, han realitzat un concurs d’identificació cega de deu tipus diferents de cerveses, entre les quals les elaborades per ells mateixos en el marc de les pràctiques d’aquesta assignatura. En el marc del tast, els alumnes han identificat el tipus i el subtipus de fermentació, la marca i el model exacte de cada cervesa.

Aquesta activitat forma part dels continguts pràctics de l’assignatura Aplicacions de la Fisiologia Vegetal, que imparteixen els professors Miquel Ribas, Jeroni Galmés i Jaume Flexas i que s’ha centrat en l’estudi del procés d’elaboració de la cervesa com a exemple d’aplicació industrial d’aquest àmbit de coneixement.

A través de diferents sessions, els alumnes han conegut la història i les famílies de cervesa, i el protocol, material vegetal i l’instrumental necessari per elaborar aquest producte. A més, han participat en un taller pràctic d’elaboració de cervesa en el qual han preparat dues cerveses del tipus ale, una cervesa de blat i una indian pale ale, amb el guiatge de dos emprenedors mallorquins, Marc Vidal i Marc Pastor, amb experiència en l’elaboració de cervesa artesanal.  

Documents relacionats

Data de publicació: 16/05/2013